Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de doar 10 ani a cucerit cei mai înalţi munţi din Scoţia: "Mă simt mândră de mine"

O fetiță de 10 ani din Inverness, Scoţia, a devenit una dintre cele mai tinere persoane care au reuşit să ducă la capăt "provocarea Munro": cucerirea tuturor celor 282 de vârfuri cu altitudinea de peste 900 de metri din ţară. Quinn Young a început provocarea cu tatăl ei, Ian, pe când avea doar patru ani. Ea a urcat pe Ben Nevis, cel mai înalt vârf muntos de pe Insula Marea Britanie și din întreg Regatul Unit, cu puțin timp înainte de a împlini cinci ani, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 15:59

Quinn a declarat pentru BBC Scoţia: „Mă simt mândră de mine, dar și puțin supărată, pentru că aventura cu tatăl meu s-a cam terminat”.

Fetiţa a vrut să finalizeze provocarea „Munro bagging” înainte de a termina școala primară. Ea a spus: „Este o mare problemă pentru că este ceva ce fac cu tatăl meu de când aveam patru ani. Uneori, când vremea era rea, mă gândeam „de ce suntem aici sus?”. Nu știam dacă pot să mă ridic în picioare, dar am reușit”.

Quinn își cară singură mâncarea, apa, materialele impermeabile și alte echipamente. Tatăl său, Ian, este şi el foarte mândru de reuşita lor: „Încurajările altor oameni au fost absolut fantastice, când această mică tânără se plimba acolo sus. Le-a cucerit pe toate în ritmul ei, nu s-a plâns niciodată când eram afară, chiar și iarna”.

Munros sunt vârfurile muntoase din Scoţia de peste 914 m

Fenomenul cunoscut sub numele de "Munro bagging" a fost inspirat de Sir Hugh Munro. Munro, a cărui familie erau proprietari de pământ scoțieni, s-a născut la Londra în 1856. În timp ce studia în Germania, a urcat în Alpi și și-a continuat interesul pentru alpinism când s-a stabilit la moșia familiei din Scoția.

Sir Hugh a fost fondator și președinte al clubului de alpinism scoțian, care i-a dat sarcina de a enumera toate dealurile țării de 914 metri sau mai mult. Sir Hugh nu a reușit niciodată să urce toate vârfurile de pe lista sa inițială, de 283 de vârfuri. Se crede că trei vârfuri i-au scăpat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » O fetiţă de doar 10 ani a cucerit cei mai înalţi munţi din Scoţia: "Mă simt mândră de mine"