Antena Meniu Search
x

O localitate din Franța a rămas fără pagină de Facebook, după ce algoritmii i-au confundat numele cu o insultă

Localitatea franceză Bitche s-a trezit fără pagina oficială de Facebook, după ce algoritmii i-au confundat numele cu o insultă în limba engleză.

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 16:34

Ville de Bitche
Ville de Bitche - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

“Pe 19 martie, Facebook ne-a adus la cunoștință că pagina noastră nu mai este activă pentru că încalcă normele aplicabile paginilor de Facebook”, a declarat, la acea vreme, primarul orașului Bitche, Benoit Kieffer. 

În urma acestui incident amuzant, autoritățile au create o pagină nouă, “Mairie 57230”, folosind codul postal al orașului, scrie The Guardian

“Pe 19 martie am făcut o sesizare, dar pagina nu a mai apărut. Am încercat toate modalitățile de a contacta un reprezentant al companiei, dar mai multe nu pot face. Am trimis zilnic câte 10 mesaje către pagina de Facebook Franța. În cele din urmă am fost contactată și mi s-a transmis că nu ei se ocupă de astfel de plângeri”, a declarat purtătoarea de cuvânt din cadrul primăriei Bitche.

La trei săptămâni după suspendare, pagina a fost reactivate, potrivit AFP. Incidentul a apărut în urma unei “analize incorecte din partea algoritmilor Facebook” care cenzurează conținutul jignitor. 

''Această situație demonstrează insuficienţa şi limitele instrumentelor de moderare pe care doar un ochi uman o poate realiza'', a spus edilul francez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » O localitate din Franța a rămas fără pagină de Facebook, după ce algoritmii i-au confundat numele cu o insultă