Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Ce specificații trebuie să aibă combinezoanele de lucru, pentru protecție maximă?

Modelele de combinezoane de lucru sunt incluse în lista echipamentelor individuale de protecție care trebuie purtate de toți lucrătorii ce își desfășoară activitatea în medii cu factor de risc. Legislația din domeniul Sănătății și securității în muncă prevede un set de măsuri obligatorii pentru ca angajații să nu fie expuși pericolelor de la locul de muncă. În acest sens, în sectoare de activitate, precum spitalele, cabinetele stomatologice, centrele medicale, de examinare sau laboratoarele și atelierele industriale, purtarea combinezoanelor poate asigura un grad de protecție ridicat. 

de Redactia Observator

la 20.06.2022 , 13:51

Aceste echipamente oferă atât protecție, cât și confort, datorită materialelor din care sunt realizate și elementelor de accesorizare. Reprezintă o barieră excelentă împotriva particulelor uscate și, în anumite cazuri, chiar și a stropirii limitate cu substanțe chimice lichide. Fermoarele, elasticul pentru manșete, zona taliei și a gleznelor și clapeta protectoare contribuie la asigurarea unui confort sporit, o fixare mai bună, libertate în mișcare și o protecție suplimentară.

Materialele din care sunt confecționate toate tipurile de combinezoane de lucru sunt de calitate superioară și prezintă un grad foarte scăzut de scămoșare. De asemenea, fibrele din compoziție sunt microporoase și permit circulația aerului, în timp ce oferă protecție împotriva pericolelor externe.

Sunt tratate antistatic și reprezintă o soluție economică pentru protecția împotriva împroșcărilor limitate cu substanțe chimice. Dacă  îți desfășori activitatea într-un mediu în care sunt folosite diverse tipuri de vopsea, atunci un astfel de echipament de protecție te va proteja de substanțele pulverizate.

Articolul continuă după reclamă

Achiziționează produse certificate

Ești în căutarea unor combinezoane de lucru? Atunci achiziționează produsele certificate în conformitate cu standardele de protecție aferente Directivei pentru Echipamentele Individuale de Protecție, Categoria III, Clasele 5 și 6. În ofertele producătorilor vei găsi o multitudine de echipamente de protecție, astfel încât să îți poți desfășura activitatea într-un mediu sigur și protejat de orice pericol.

Alege combinezonul potrivit, în funcție de activitatea pe care o desfășori. Poți opta pentru combinezoane de lucru de unică folosință sau reutilizabile, beneficiind de avantajele specifice oferite de fiecare categorie în parte. Dacă un echipament de unică folosință este compatibil cu activitatea ta, la achiziționarea acestuia vei remarca și prețul mult mai mic în comparație cu cel al echipamentelor reutilizabile. În cazul în care dorești un produs realizat dintr-un material cu rezistență mecanică și rezistență la foc, care să poată fi spălat și reutilizat, atunci modelele de combinezoane reutilizabile sunt o soluție foarte practică și eficientă.

Tipuri de combinezoane și specificațiile aferente

Clasificarea echipamentelor de protecție este atent reglementată de standardele europene, pentru a fi cât mai compatibile cu sarcinile de muncă aferente fiecărui lucrător. Vei observa 6 tipuri de combinezoane, cu caracteristici ce pot face față diferitor provocări și pericole.

  • Tipul 1 se referă la echipamentele etanșe, presurizate, cu sursă de aer independentă, care oferă protecție împotriva gazelor și lichidelor periculoase, aerosolilor și particulelor solide.
  • Echipamentele din Tipul 2 nu sunt etanșe, însă pot avea o sursă de aer extern și protejează împotriva gazelor și aerosolilor.
  • Modelele de combinezoane de lucru de Tip 3 protejează împotriva substanțelor chimice lichide și prezintă rezistență la contactul cu lichide sub presiune.
  • Tipul 4 protejează împotriva împroșcării cu lichide, substanțe chimice sau aerosoli, în medii fără contaminanți în aer.
  • Tipul 5 oferă un grad sporit de protecție împotriva pulberilor periculoase și a particulelor solide aeropurtate.
  • Tipul 6 este destinat mediilor de lucru cu riscuri minime și oferă protecție la contactul cu substanțe chimice lichide.

Poartă combinezoane de lucru oricând situația o impune și fii în siguranță la locul de muncă!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » (P) Ce specificații trebuie să aibă combinezoanele de lucru, pentru protecție maximă?