Antena Meniu Search
x

Provocarea gustului Covid, noua provocare printre utilizatorii platformei TikTok

Pandemia a dat naştere unei noi provocări pe reţelele de socializare. Utilizatorii care şi-au pierdut gustul şi mirosul din cauza COVID-19 au o modalitate inedită de a face haz de necaz. Într-o serie de filmuleţe amuzante, îţi arată ce poţi să mănânci atunci când suferi de aceste simptome, în mod normal neplăcute şi îngrijorătoare.

de Redactia Observator

la 02.10.2020, 22:54

Vezi și
  • 80% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus rămân fără gust sau miros.

Vodcă, sos de soia, ghimbir şi usturoi crud, cele mai iuţi sosuri, turmeric - sunt doar câteva dintre alimentele pe care le gustă protagoniştii provocării, pentru a demonstra cât de grave sunt simptomele de COVID-19. 

Shannon Roche şi-a dat seama că şi-a pierdut simţul gustului în timp ce mânca chipsuri cu smântână şi ceapă. Apoi s-a dat din belşug cu parfum. Îi dispăruse şi mirosul. Testul i-a confirmat bănuiala că suferă de COVID-19. 

Aflată în carantină, alături de colega de cameră, care o infectase, Shannon s-a gândit să testeze alimente picante, inclusiv legată la ochi. N-a ghicit niciunul. Primul clip al perechii a avut peste 180 de mii de vizualizări pe TikTok şi a dat startul unei noi provocări. 

Dispariţia gustului şi a mirosului sunt printre posibilele simptome care pot apărea la două până la 14 zile după ce o persoană este expusă la SARS-CoV-2. Motivul este acela că agenţii patogeni precum noul coronavirus ţintesc nervii cranieni sau ţesuturile din mucoasă, esenţiale pentru manifestarea acestor simţuri. 

Potrivit unui studiu recent al University College London, dispariţia acestor simţuri poate fi un indicator mult mai sigur al infecţiei decât tusea sau febra. 8 din 10 oameni care au rămas fără gust sau miros au fost ulterior diagnosticaţi cu COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Provocarea gustului Covid, noua provocare printre utilizatorii platformei TikTok