Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scheletul unui soldat român din Primul Război Mondial, găsit intact, cu tot cu armament, în pădurea Soveja

O descoperire extraordinară, unică pentru zona Vrancei, a fost făcută în pădurea Soveja de căutătorii de comori.

de Redactia Observator

la 17.10.2018 , 11:16

O descoperire extraordinară, unică pentru zona Vrancei, a fost făcută în pădurea Soveja de căutătorii de comori.

Scheletul unui soldat român din Primul Război Mondial, mort în tranşee, şi mai multe bunuri aparţinând acestuia au fost descoperite într-o pădure din comuna Soveja, de doi căutători de vestigii istorice, anunţă Muzeului Vrancei.

„Într-o pădure de la Soveja a fost descoperit un schelet uman cu cască de tip Adrian, purtată de soldaţii români în Primul Război Mondial, alături de cartuşe utilizate şi neutilizate, cu bucăţi din cartuşiera din piele, în stare bună de conservare. Poziţia adunată a oaselor indică faptul că ar fi vorba de un soldat căzut la rădăcina unui copac. În preajmă este foarte vizibil pământul ridicat, curbat, tipic tranşeelor româneşti din Primul Război Mondial, un alt indiciu care conduce la ipoteza că ar fi vorba de un soldat român. De asemenea, în casca soldatului există o gaură de glonţ şi un glonţ îndoit, dar nu ştim dacă aceasta a fost cauza morţii”, a declarat Aurora Apostu, muzeograf – arheolog în cadrul Muzeului Vrancei.

Articolul continuă după reclamă

Fragmentele de oase au fost trimise către IML Iaşi pentru a fi expertizate, iar bunurile urmează să fie predate către Muzeul Vrancei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând ca specialiştii să stabilească dacă fragmentele descoperite sunt oseminte umane, anul şi cauza decesului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Scheletul unui soldat român din Primul Război Mondial, găsit intact, cu tot cu armament, în pădurea Soveja