Antena Meniu Search
x

SINGURA gară din România, renovată cu 1 milion de euro, dar prin care nu mai trece niciun tren de opt ani de zile! (FOTO)

Credeai că le-ai văzut pe toate în România? Ei bine, într-o comună maramureşeană, gara arată de milioane (la propriu), dar nu mai funcţionează de ani buni. De 8 ani chiar!

Credeai că le-ai văzut pe toate în România? Ei bine, într-o comună maramureşeană, gara arată de milioane (la propriu), dar nu mai funcţionează de ani buni. De 8 ani chiar!

Gara din comuna Câmpulung de Tisa a fost închisă în urmă cu 8 ani, pentru simplul motiv că prin localitate nu mai trece niciun tren, dar, cu toate acestea, în această perioadă a avut patru angajaţi – împiegaţi de mişcare.

Mai mult, acum trei ani, gara a fost modernizată, pentru a răspunde cerinţelor europene. Potrivit graiul.ro, investiţia depăşeşte 1 milion de euro.

“Comuna are gara. Acum 20 de ani functiona cursa regulata de tren, fiind doua-trei pe zi cu plecare de aici in Sighetu Marmatiei. De asemenea, au fost si trenuri de marfa, pe vremea cand inca era Uniunea Sovietica. De cand a ramas Ucraina a fost chiar si mic trafic de persoane, de aici la ucraineni. Acum este inchisa complet circulatia pe aceasta linie.

Ba mai mult, dupa ce s-a inchis traficul, la vreo doi-trei ani, s-a facut o investitie de cel putin un milion de euro la gara, pentru a corespunde standardelor Schengen. Toata lumea asteapta trenul, numai ca el nu soseste! De asemenea, exista un sef de gara si personal care deserveste gara prin care nu trece nici un tren. Urmatoarea statie de la noi ar fi in Ucraina.

Daca s-ar deschide traficul pe acest tronson, s-ar putea ajunge mult mai repede in Europa, la Budapesta, Viena. In urma cu doi ani, in Mersul trenurilor era o legatura Sighet-Budapesta, dar prin Cluj-Napoca, deci un ocol foarte mare si faceai cam 16 ore in mers. Asa, pe aici, timpul s-ar reduce poate la 10 ore. Acest lucru si-ar aduce aportul la dezvoltarea economica a localitatii”, a spus viceprimarul Mihai Rudolf Lemak.

Traficul de ţigări ar fi fost cauza închiderii traficului feroviar

Unul dintre motivele pentru care tronsonul feroviar a fost închis ar fi fost traficul de ţigări de contrabandă din Ucraina: “Linia s-a închis din cauză că s-a făcut un mare caz dintr-o contrabandă de ţigări. Pe micul trafic se aduceau ţigări. Era plin trenul de cartuşe cu ţigări. Totuşi, eu cred că nu trenul trebuia oprit, ci acolo trebuia să se fi luat măsuri de control mai strict. Dar detalii exacte nu cunosc. Cert este că în gara din Câmpulung la Tisa s-a constatat că e plin trenul de baxuri de ţigări şi aşa că s-a închis. Evenimentul s-a petrecut prin 2005-2006”, a conchis viceprimarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » SINGURA gară din România, renovată cu 1 milion de euro, dar prin care nu mai trece niciun tren de opt ani de zile! (FOTO)