Antena Meniu Search
x

Foto Statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, îmbrăcată cu tricoul lui Pele. Legendarul fotbalist a murit la 82 de ani, în decembrie 2022

Statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro a fost îmbrăcată cu tricoul lui Pele la comemorarea morții legendei fotbalului brazilian. Evenimentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 20:17

Vezi și

Statuia emblematică a lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro a fost iluminată cu tricoul galben al lui Pele pentru a marca împlinirea unui an de la moartea legendarului fotbalist.

Pele a murit pe 29 decembrie 2022

„Regele fotbalului" brazilian, care a câștigat un număr record de trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai importante figuri sportive ale secolului trecut, a murit la vârsta de 82 de ani la 29 decembrie 2022.

Vineri seară, statuia de 30 de metri a fost iluminată cu imaginea tricoului național galben și verde, potrivit Sky News. Tricoul proiectat pe statuia cu brațele larg deschise a inclus numărul 10 al lui Pele și semnătura legendei.

Monumentul, văzut ca un simbol global al creștinismului, a fost inaugurat în urmă cu aproape 100 de ani și are milioane de turiști în fiecare an. Monumentul este amplasat lângă orașul Rio de Janeiro, pe muntele Corcovado în pădurea Tijuca. În 2017, statuia a fost desemnată una dintre noile șapte minuni ale lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, îmbrăcată cu tricoul lui Pele. Legendarul fotbalist a murit la 82 de ani, în decembrie 2022