Antena Meniu Search
x

Studiu. Cafeaua are proprietăți nebănuite. Cum te ajută să trăiești mai mult

Un studiu publicat recent a arătat care sunt proprietățile nebănuite ale cafelei și cum te ajută cafeina să trăiești mai mult

Un studiu publicat recent a arătat care sunt proprietățile nebănuite ale cafelei și cum te ajută cafeina să trăiești mai mult

Iubitorii de cafea trăiesc mai mult decât cei care evită „licoarea magică” în fiecare dimineață. Conform unui studiu prezentat pe larg în revista Circulation, persoanele care beau cafea cu regularitate  sunt mai puțin predispuse la deces prematur din cauza bolilor de inima și a celor neurologice, precum Parkinson.

Consumul de cafea este deseori considerat ca fiind un obicei nociv de care oamenii trebuie să se despartă, este de părere coordonatorul studiului, profesorul de nutriție și epidemiologie la Școala Harvard de Sănătate Publică din Boston, Dr. Frank Hu.

Cu toate acestea, multe studii au demonstrat că cei care consumă cafea cu moderație sunt mai puțin predispuși la diferite boli, de la cele cardiovasculare, diabet și cancer la ficat la boli neurologice, precum Parkinson, scleroză multiplă și Alzheimer.

Noile dovezi ne îndeamnă să consumăm cafea de calitate

Calitatea cafelei ar putea fi, însă, un factor‐cheie pentru persoanele care doresc să profite de beneficiile acesteia. Conform unor alte studii, cafeaua de tip 3 în 1 de la automate este foarte nocivă pentru organism. Cu toate acestea, oamenii au la dispoziție soluții moderne și sănătoase pentru a se bucura de cafea în fiecare zi. Cafetierele cu filtru, precum cele de aici, sunt foarte accesibile la preț, iar cafeaua este foarte ușor de preparat.

Studiul realizat de echipa lui Frank Hu și finanțat de Institutul Național de Sănătate din SUA adaugă, astfel, noi dovezi conform cărora consumul de cafea are efecte pozitive asupra organismului.În decurs de 30 de ani, nefumătorii care consumau între trei și cinci cești cu cafea pe zi au fost cu 15% mai puțin predispuși la deces prematur în comparație cu cei care nu au consumat cafea. Rata deceselor consumatorilor de cafea din cauza bolilor de inimă, a atacurilor cerebrale, a problemelor neurologice și a sinuciderilor a fost, prin urmare, mai mică decât în cazul celorlalți, conform Chicago Tribune.

Cafeaua ne ajută să trăim mai mult

Nici măcar una dintre descoperirile făcute în cadrul studiului nu demonstrează efectele directe ale cafelei asupra longevității, a declarat Frank Hu. Cu toate acestea, există o corelație puternică între cafea și absența unor boli, fapt care crește, în mod concret, speranța de viață a oamenilor, deci influențează pozitiv, în mod indirect, longevitatea consumatorilor.

Pentru realizarea studiului, Frank Hu și echipa sa au chestionat peste 200.000 de doctori, asistente medicale și alți lucrători din domeniul sănătății pentru o perioadă de 30 de ani. În acest interval de timp, 32.000 de participanți la studiu au decedat.

„Stilul de viață reprezintă, însă, cheia unui organism sănătos. Există diferențe între o persoană care doarme foarte puțin și bea cafea pentru a funcționa în timpul zilei și o persoană care are un somn odihnitor, practică un sport, se bucură de o dietă echilibrată și bea cafea de plăcere”, a declarat Frank Hu, conform sursei citate.

Foto: Creative Commons

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Studiu. Cafeaua are proprietăți nebănuite. Cum te ajută să trăiești mai mult