Antena Meniu Search
x

Talibanii, regulă nouă pentru soldaţi. De ce nu mai au voie să meargă înarmaţi şi în uniforme în parcurile de distracţie

Talibanii le interzic soldaţilor să mai viziteze parcurile de distracţie înarmaţi şi în uniforme militare. Este parte a unei noi politici prin care conducerea de la Kabul încearcă să promoveze o imagine mai puţin agresivă atât în ţară, cât şi dincolo de graniţe.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 18:04

Talibanii, regulă nouă pentru soldaţi. De ce nu mai au voie să meargă înarmaţi şi în uniforme în parcurile de distracţie

"Mujahedinii din Emiratul Islamic nu au voie să intre în parcurile de distracții cu arme, uniforme militare și vehicule", a spus purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pe Twitter.

Decizia vine după ce în august-septembrie, clipuri cu soldaţi înarmaţi care se distrau în diverse parcuri, indiferent dacă erau pentru copii sau adulţi, au făcut înconjorul lumii.

Luptători cu puști automate în mână au fost atunci fotografiați stând la coadă pentru a urca în carusel, vizitatorii obișnuiți privindu-i cu spaimă. Prezenţa acestora i-a făcut pe mulţi părinţi să devină reticienţi în a-şi mai aduce copiii în aceste parcuri.

Cei mai mulți dintre talibanii care au vorbit atunci cu jurnaliști de la Reuters nu fuseseră niciodată la Kabul și nu aveau idee ce înseamnă un parc de distracție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Talibanii, regulă nouă pentru soldaţi. De ce nu mai au voie să meargă înarmaţi şi în uniforme în parcurile de distracţie