Antena Meniu Search
x

(P) Trucuri utile de toamnă, pentru o cămară bogată

Magia toamnei ne aduce o multitudine de opțiuni de care să ne folosim în această perioadă atunci când vorbim despre proviziile pentru iarnă. 
Cu toate că puține persoane mai obișnuiesc să își aprovizioneze cămara cu tot felul de bunătăți, raportându-ne la această perioada în care ne aflăm, de pare că este una propice pentru a relua acest obicei.
 

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 15:38

În plus, din ce în ce mai multă lume începe să se axeze pe consumarea alimentelor ecologice și a celor produse în casă pentru a se bucura de produse naturale care susțin sănătatea pe termen lung.

Dacă cămara ta este folosită pe post de depozit în acest moment, iată cum poți să o organizezi pentru a arăta extraordinar și cu ce preparate să începi să o aprovizionezi. 

Organizează-ți cămara

Fie că vorbim de o cămară separată sau pur și simplu de un dulap sau un alt spațiu unde ai putea să ți depozitezi preparatele gătite de tine este important să încep cu o mică organizare a acestui spațiu.

Înainte de toate începe să igienizezi spațiul pentru a te asigura că acesta este curat și că nu există risc de umiditate. Cu siguranță nu ți ai dori să îți păstrezi alimentele într un spațiu plin de mucegai sau alte microorganisme care ar putea dăuna alimentelor.

Asigură te în același timp că spațiul este aerisit și ca este ferit de lumina puternică a soarelui. Folosește rafturi în funcție de necesitățile tale și optează pentru acele rafturi reglabile care te pot ajuta să menții totul mai organizat. Atunci când așezi preparatele pe care le-ai pregătit, nu uita să lași spațiu între borcane și să îți pui toate aceste preparate pe căprării pentru a le găsi mai ușor.

Top preparate de toamnă pentru o iarnă bogată. Dacă ai ales să înlocuiești produsele din supermarket cu produse pregătite de tine, nu uita înainte de toate să ai la îndemână ustensilele de care ai nevoie precum cuțitele de bucătărie MARANC, borcane si capace dar și toate ingredientele specifice rețetelor tale.

 Zacusca

Una dintre cele mai iubite preparate ale toamnei pe care ai obișnuim să le gustăm, atât în sezonul de iarnă cât și în perioada sărbătorilor este zacusca. Pentru aceasta ai nevoie de diverse ingrediente precum vinete, ardei ciuperci, fasole sau chiar pește. Folosește rețeta pe care o preferi și bucurați-vă de gustul delicios al acestui preparat făcut chiar de tine.

Murăturile

Cine nu iubește murăturile? Mai ales pe masa de sărbători sau atunci când alegem să consumăm diferite preparate din carne.  Împreună cu o murătură bună pare că orice masa este mult mai delicioasă. Indiferent de tipul murăturilor pe care eu îl preferi, acum este momentul oportun să te folosești de rețeta pe care o iubești și să ai parte de o porție de murături chiar în propria ta cămară. Așa te asigur că vei avea de fiecare dată, de gustul la care te aștepți dar și un preparat sănătos, făcut de tine, care știi ce ingrediente conține.

Bulion și zarzavaturi pentru ciorbe și tocănițe

Dacă ești un fan al produselor tradiționale românești cu siguranță iubești ciorbele și tocănițe făcute după rețetele noastre clasice. Pentru a te asigura că obții aromă tradițională ai nevoie de un bulion sau de zarzavaturi cu un gust cât mai autentic și mai apropiat de cel natural. Așadar alege să îți prepari singură bulionul și zarzavaturile pentru ciorbă și bucură-te de rețete delicioase indiferent că îți dorești să le folosești pentru paste pentru ciorbe sau diferite tocanite. 

Dulcețuri și gemuri

Imaginează-ți acea dimineață perfectă în care guști dintr o clătită delicioasă și un gem excelent pe care l ai făcut chiar tu cu mâna ta din fructe proaspete. Toamna ne încântă cu o multitudine de fructe pe care le putem utiliza pentru a ne crea propria colecție de dulcețuri și gemuri pe care le putem folosi atât pentru deserturi cât și pentru a prepara anumite sosuri sau marinade pentru carne. Așadar profită de bogația toamnei pentru a-ți umple cămara cu preparate delicioase, numai bune de savurat, pe timp de iarnă sau în preajma Sărbătorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) Trucuri utile de toamnă, pentru o cămară bogată