Antena Meniu Search
x

Video Unde se află locul de parcare licitat la 6.510 lei. Vecinii, uimiţi când au aflat suma plătită pe el

Cât aţi fi dispus să plătiţi pentru un loc de parcare? 300, 500, o mie de lei? Dacă vi se pare mult aflaţi că în Galaţi, un şofer a dat aproape 1.300 de euro. Pentru că sunt puţine parcări, primăria a organizat o licitaţie si cine dă mai mult primeşte locul timp de un an. 

de Adrian Obreja

la 18.04.2022, 19:57

Vezi și

Galaţi, cartierul Mazepa 2. O zona centrală cu blocuri şi case. Maşini multe, parcări puţine, aşa că unii şoferi nu se mai uită la bani ca să aibă locul asigurat.

Adrian Obreja - reporter Observator: Aceste este locul de parcare pentru care a fost plătită suma de 6.510 lei, la licitația care a avut loc pe 13 aprilie. Este cea mai mare suma plătită în Galaţi pentru un loc de parcare. 

Primăria a oferit spre închiriere locuri de parcare în cinci zone din oraş. Acolo unde există mai multe rezervări pe acelaşi loc, se organizează licitaţie. 

Petrica Pațilea - Purtător de Cuvânt Primăria Galați: S-au atribuit locuri de parcare cu sume cuprinse între 120 de lei, suma stabilită de Consiliul Local în situaţia în care există o singură solicitare pentru un singur loc de parcare, şi 6.510 lei. 

Pe acelaşi subiect

Suma i-a uimit pe vecinii proaspătului proprietar. Cei mai mulţi spun că preţul este prea mare şi ar folosi banii pentru a-şi cumpără o maşină la mâna a doua sau o vacanţă de vis. 

Vecin: - A plătit deja? 

Reporter: -Da. 

Vecini: - Înseamnă că-i convine. E foarte mult. Nu mult. Foarte mult.

- Pentru un an de zile, 6.510  este piperat. Nu e in regulă. 

Reporter: Asta înseamnă 1.300 euro. 

Vecin: Da. 

Reporter: Cam atât valorează a dumneavoastră, la mâna a doua. (n.r maşina) 

Vecin: Da corect. Da.

Parcarea, mai scumpă decât maşina

Adrian Obreja - reporter Observator: Cu 1.300 de euro, cât a costat locul de parcare, poate fi cumpărată una dintre cele două maşini parcare chiar lângă şi care nu valorează mai mult de atât. 

Reporter: -Cât aţi fi dispus dumneavoastră să plătiţi pentru loc de parcare? 

Vecin: Mai mult decat suma pe care au cerut-o ăştia, nu! 

Reporter: -Adică 120 pe an. 

Vecin: -Da. 

Criza parcărilor a făcut ca sumele oferite la licitaţia primăriei să crească de la an la an. Şi nu puţini sunt cei care bagă adânc mâna în buzunar pentru locul dorit. 

La ultima sesiune organizată de primărie au fost licitate 120 locuri de parcare. Un sfert dintre acestea au costat peste 1.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » Unde se află locul de parcare licitat la 6.510 lei. Vecinii, uimiţi când au aflat suma plătită pe el