Antena Meniu Search
x

Valea Avrigului, raiul de la poalele Făgărașului aflat la 30 de kilometri de Sibiu

Aşezată la poalele Făgăraşului, Valea Avrigului îşi aşteaptă turiştii într-un ţinut de poveste. Turiştii au toată ziua ocupată cu drumeţii, plimbări călare, vizită la palatul Brukenthal, iar cei mici pot hrăni cerbii.

Vezi și

Aşezată la poalele Făgăraşului, Valea Avrigului îşi aşteaptă turiştii într-un ţinut de poveste. Toamna s-a aşternut peste natură şi le oferă în această perioadă un spectacol de culori. Turiştii au toată ziua ocupată cu drumeţii, plimbări călare, vizită la palatul Brukenthal, iar cei mici pot hrăni cerbii.

La 30 de kilometri de Sibiu, Valea Avrigului a îmbrăcat culorile toamnei. E cea mai potrivită perioadă din an pentru a vizita zona de la poalele munţilor Făgăraş. Mai ales că aici se află o grădină ca un mic paradis, care înconjoară Palatul Brukenthal, supranumit Micul Schonbrunn. Un domeniu de 16 hectare, perfect pentru câteva zile de relaxare. 

La palat, turiştii sunt răsfăţaţi cu preparatele preferate ale baronului care trăia aici acum sute de ani.

Traversând Valea Avrigului spre crestele Munţilor Făgăraş, ajungem la ferma de cerbi de la Poiana Neamţului. Copiii le dau să mănânce mere din mână.

Ilie Stoica, proprietarul fermei de cerbi: Sunt nişte animale blânde. Îţi face plăcere să le vezi, să le auzi.

Peisajul superb poate fi admirat şi de pe şaua unui cal. 

Bogdan Maties, reprezentant pensiune: Încercăm să atingem cât mai multe zone frumoase, satele din zonă, satele săseşti.

De aici, pornesc poteci spre Vârfurile Negoiu şi Suru din Făgăraş, dar şi spre Bâlea Lac. 

Anual, Valea Avrigului este vizitată de 100.000 de turişti care stau în cele 200 de cabane şi pensiuni din zonă. Preţul unei camere, într-o pensiune cu 3 margarete, este între 100 şi 130 de lei, iar la 4 margarete, costă 170 de lei. În schimb, o cabană cu 5 dormitoare poate fi închiriată cu 1.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Valea Avrigului, raiul de la poalele Făgărașului aflat la 30 de kilometri de Sibiu