Antena Meniu Search
x

Video "Zeci de mii de euro", picaţi din cer în curtea unui bărbat din Arad. Un uliu de vânătoare, extrem de valoros, a zburat din Slovacia până în România

Un bărbat din Arad s-a trezit cu 20 de mii de euro în curte. Nu sub formă de bani lichizi, ci sub forma unui uliu drestat pentru vânătoare. Pasărea, care are o valoare enormă pentru vânătorii pasionaţi, fugise tocmai din Slovacia şi a fost atrasă de porumbeii din curtea arădeanului. Cinstit, acesta a dat de urma proprietarului şi va înapoia valoroasa pasăre.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 15:21

Vezi și

Frumos, cu un penaj impecabil, extrem de ascultător, dar şi înfometat. Aşa a descris uliul, în cateva cuvinte, arădeanul care a găsit pasărea la el în curte. "A venit copilul şi a spus că a prins un uliu. Era înfometat, l-am băgat într-o cuşcă, i-am dat să mănânce şi după aia am început să vedem care-i problema", povesteşte Cristian Ciumpe.

Bărbatul a văzut imediat că pasărea este dresată să răspundă la comenzi. "L-am ţinut pe mână, era cuminte. Am văzut că avea GPS pe el, avea clopoţei cu şnur la picior şi m-am gândit că nu era sălbatic. Mi-am dat seama că e al cuiva", adaugă el.

Aventura pentru găsirea stăpânului

S-a gândit un moment chiar să-l păstreze. Şi-a dat seama însă că uliul are deja un stăpân. "Am căutat GPS-ul pe net, pe google, era foarte scump. Se vedea că pasărea e întreţinută. Ne-am dat seama că pasărea e valoroasă", spune şi Ana Ciumpe. Aşa a început aventura de a găsi stăpânul păsării. Uliul fusese cumpărat din Portugalia şi era folosit la vânătoarea de potârnichi. Zburase tocmai din Slovacia, unde proprietarul îl căuta disperat.

"Din câte ştiu eu, preţurile pleacă de la 20.000 de euro în sus, e un sport foarte scump. Din discuţiile cu proprietarul, era foarte îngrijorat legat de starea de sănătate, a vrut să ştie dacă toate penele sunt la locul lor", mărturiseşte Radu Silviu, medic veterinar.

În cele din urmă, uliul a ajuns la proprietarul său din Slovacia. Acesta a trimis un curier pentru recuperarea păsării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Inedit » "Zeci de mii de euro", picaţi din cer în curtea unui bărbat din Arad. Un uliu de vânătoare, extrem de valoros, a zburat din Slovacia până în România