Antena Meniu Search
x

Video Cum îi modelează inteligenţa artificială pe tineri. Chat GPT 4, softul care va şti să răspundă la toate întrebările

Cât de tare este ameninţată inteligenţa copiilor de inteligenţa artificială? Şi cât de mult va adânci dezinformarea, căci şi asta este o întrebare. La Observator au fost prezenţi un expert în educaţie, şi unul în IT care au dat mai multe informaţii pe acest subiect. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 15:57

Vezi și

Daniela Vişoianu şi Liviu Redeleanu au fost prezenţi la Observator. Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

"Cred ca Chat CPT-ul ar fi destul de sever cu Legile Educaţiei. Mult şi din punct de vedere tehnic. Noi am ajuns în România să suprareglementăm legile. Sunt prea voluminoase, ar trebui să fie mai principiale şi să rămână mult mai mult în regulamente metodologice . Dar pentru că fricile sunt mari în Educaţie, şi sunt mari pentru că e o temă de interes pentru fiecare familie. Tuturor ne este frică că nu facem tot ce putem pentru viitprul copiilor şi nepoţilor noştri", susţine Daniela Vişoianu. 

"Chat GPT4 va cunoaşte, dar tot nu va înţelege mare lucru, din punctul meu de vedere pentru că trebuie să nu uităm. De fapt este un volum foarte mare de cuvinte. Asta a reuşit să aducă softul nou în momentul acesta. Reuşeşte foarte bine îţi livreze răspunsuri foarte complexe adesea, dar trebuie să nu uităm că momentan nu înţelege nimic din ce-ţi afişează", spune Liviu Redeleanu. 

Chat GPT împarte lumea în două: 

Pe acelaşi subiect

Italia a interzis Chat GPT

Germania are de gând să blocheze Chat GPT

Tot mai dependenţi de tehnologie: 

2020: 86% dintre copii folosesc zilnic telefonul 

Sursa: EU Kids Online 2020 

Tot mai dependenţi de tehnologie: 

2010: 2% dintre copii foloseau zilnic telefonul 

Sursa: EU Kids Online 2020 

Ce caută copiii pe Internet? 

84% conţinut postat de alţi utilizatori 

70% jocuri 

Sursa: Salvaţi Copiii

Ce caută copiii pe Internet? 

67% folosesc reţelele sociale 

63% caută şi folosesc informaţii pentru şcoală 

Sursa: Salvaţi Copiii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Cum îi modelează inteligenţa artificială pe tineri. Chat GPT 4, softul care va şti să răspundă la toate întrebările