Antena Meniu Search
x

Video Cum să pui STOP bulimiei? Interviu cu un model care a suferit de tulburări de alimentaţie

Rebeca Tira, Miss Global Tourism, dezvăluie cum a reuşit ea să depăşească de exemplu tulburările alimentare.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 18:48

Vezi și

Declaraţiile făcute de Rebeca la Observator 12-14

"De la 13 ani am început să ţin diete, din propria iniţiativă. Până atunci am fost un copil slăbuţ şi bineînţeles că a intervenit pubertatea, corpul s-a schimbat, am pus câteva kilograme şi, neştiind ce să fac, am început să ţin diete, mâncam foarte puţin şi după oscilam în a mânca foarte mult. 

Asta a ţinut până la 19 ani când totul s-a schimbat pentru mine. am reuşit să slăbesc 10 kilograme, printr-un regim alimentar, însă  a devenit un stil de viaţă, pentru că nu a fost o dietă, practic. Am început să găsesc un echilibru între a mânca sănătos şi a-mi face poftele, pentru că este normal ca din când în când să mai ciugulim şi noi. 

Am slăbit cele 10 kilograme, am avut încredere în mine în acele luni, am şi câştigat primul meu concurs de frumuseţe, iar după aceea totul a mers în mai rău să spunem aşa. Am fost diagnosticată cu un început de bulimie şi dizmorfie corporală şi atunci a apărut un semnal de alarmă. mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, să schimb ceva, pentru că nu este în regulă. Am mers foarte mult la terapie, am lucrat cu mine însămi, am găsit un echilibru, am devenit şi antrenoare de fitness de altfel."

Rebeca are şi câteva sfaturi pentru tinerele care se confruntă cu astfel de probleme în adolescenţă

 "Am câteva principii: trebuie întotdeauna să-i asculţi corpul, să te asculţi pe tine, să găseşti un echilibru între bine şi rău pentru că viaţa nu e roz, dar nu e nici gri. Trebuie să le combinăm şi, totodată, să nu renunţi niciodată, să nu te dai bătută niciodată, indiferent de ce obstacole ai în cale, pentru că viaţa poate fi foarte frumoasă, trebuie doar să ţi-o clădeşti. Oportunităţile nu apar peste noapte, trebuie să ţi le formezi tu, să ai oameni lângă tine care să te susţină, să te ajute şi, bineînţeles, să te bucuri de orice lucru, indiferent cât de mic e, cât de mare e, viaţa ne aduce mici frumuseţi de care noi trebuie să ne bucurăm.

Sunt adeptă în a mânca când simţi nevoia. Dacă simţi nevoia de trei ori pe săptămână să-ţi faci pofta, ţi-o faci. două mese pe zi o mănânci sănătos, una o mănânci mai puţin sănătos."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Cum să pui STOP bulimiei? Interviu cu un model care a suferit de tulburări de alimentaţie