Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mihail Pautov, despre experienţa MediCOOL şi poveşti care îţi schimbă viaţa. Unul din invitaţii săi l-a convins să se opereze. "Îmi era foarte frică"

MediCOOL a ajuns deja la episodul 5 şi continuă. Subiectele sunt variate, utile pentru sănătatea noastră şi, cel mai important, explicate pe înţelesul tuturor. Printre altele, sunt căutate şi poveşti de viaţă ale oamenilor care au reuşit să depăşească cu bine o anumită condiţie medicală. Doctorul Mihail Pautov povesteşte ce ne aşteaptă în episoadele următoare.

de Redactia Observator

la 27.09.2021 , 14:26

Mihail Pautov: "Iată un exemplu de poveste, povestea mea personală şi cum m-a influenţat pe mine emisiunea asta căreia îi spunem experienţă - pentru că e o întreagă experienţă. Pe lângă ce văd oamenii la televizor, noi suntem cu echipa la întâlniri şi scriem următoarele subiecte, ne gândim la ce trebuie să livrăm oamenilor şi ce e important să ştim despre sănătatea noastră. Concret, ce m-a influenţat pe mine este că în urma emisiunii, săptămâna viitoare o să mă operez. Şi o spun cu zâmbetul pe buze, chiar dacă tremur puţin în sinea mea. Dar povestea e în felul următor: eu nu respir bine, am o deviaţie de sept. Septul nostru se află în interior, departe, adânc. Operaţia care se face pentru asta se cheamă septoplastie. Se mută septul în interior şi se rezecă ţesuturile care sunt în plus. Nu rinoplastie, despre care o să vorbim duminica asta, la MediCOOL. Sunt două operaţii diferite. Forma nasului este rinoplastie şi nu se fac operaţiile astea concomitent."

Mihail Pautov: "Îmi era foarte frică de operaţia asta"

Mihail Pautov: "Îmi era foarte frică de operaţia asta pentru că ştiu de acele tampoane, care se bagă după operaţie în nas, cu rol hemostatic. Adică ele opresc o eventuală sângerare. La una din emisiuni l-am avut pe domnul doctor Bogdan Mocanu şi l-am întrebat ce facem cu acele tampoane, cum le schimbăm. Şi am aflat cu stupoare, fiind medic şi mergând la spital - nu ştiam asta şi am aflat - există tampoane din silicon care se introduc pe nări, se umflă, se dau cu un gel special. A doua zi, pur şi simplu se dezumflă şi cad din nas fără nicio durere. Asta m-a convins să merg la această operaţie. O să filmez experienţa asta care o să apară în următorul sezon MediCOOL."

Vezi și

Oamenii care au astfel de poveşti se pot înscrie pe platforma MediCOOL. Materialul integral poate fi urmărit în VIDEO.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Invitaţii Observator 12-14 » Mihail Pautov, despre experienţa MediCOOL şi poveşti care îţi schimbă viaţa. Unul din invitaţii săi l-a convins să se opereze. "Îmi era foarte frică"