Antena Meniu Search
x

Video Sfânta Maria: Preotul Gabriel Cazacu, despre simbolistica și însemnătatea sărbătorii. Tradiţii şi obiceiuri de 15 august

Preotul Gabriel Cazacu a fost invitat în platoul Observator, unde a vorbit despre simbolurile și însemnătatea zile de sărbătoare de pe 15 august. 

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 14:06

Vezi și

Preotul este de părere că pandemia a reușit să aibă un impact puternic asupra oamenilor, deoarece frica i-a făcut să se îndepărteze de ceilalți, pentru a nu risca să se îmbolnăvească.

Preotul Gabriel Cazacu: „După această perioadă a pandemiei care ne-a depărtat, ne-a învățat să stăm departe unul de celălalt ca să nu ne contaminăm, a venit această bucurie, acest moment al regăsirii, al credinței. Ne-am temut să ne îmbrățișăm aproapele ca să nu-i dăm boala sau să nu ne contaminăm noi. Sunt prilejuri și sărbători rânduite de biserică când îi dăm slavă Bunului Dumnezeu și ne îmbrățisăm aproapele.”

Ce sfat le dă preotul Cazacu oamenilor care trec prin momente dificlie?

Preotul Gabriel Cazacu: „Pe acești oameni îi îndemnăm cu multă credință și cu dragoste să își amintească faptul că niciodată nu sunt singuri. Oricât de mare ar fi drurerea lor, există un medicament, iubirea Domnului. Avem aceste medicamente pentru trup, pentru suflet, pentru regăsire spirituală. Nu vă temeți când sunteți singuri, când aveți probleme, când sunteți triști.”

Tradițiile și obiceiurile. Ce trebuie să facem și să nu facem astăzi

Preotul Gabriel Cazacu:Tradițiile sunt frumoase, dar sunt obiceiuri locale, regionale, ale pământului. Știm cu toții că România este supranumită Grădina Maicii Domnului. Astăzi se cuvine să ne bucurăm, să facem milostenie, să dăm de pomană. Astăzi se binecuvântează strugurii, prunele și fagurii de miere. Să nu uităm să fim buni, să iertăm, să ne îndreptăm, să recunoaștem că am greșit. Suntem alături în pelerinaje impresionante, într-o solidaritate creștină.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Sfânta Maria: Preotul Gabriel Cazacu, despre simbolistica și însemnătatea sărbătorii. Tradiţii şi obiceiuri de 15 august