Antena Meniu Search
x

Video Trezitul de dimineaţă a devenit un mod de viaţă pentru tot mai mulţi români. Care sunt secretele trezitului în zori

Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge, zice proverbul pe care il stim cu toţii. Dar de la proverb la verb e cale lungă. Dacă vrem să avem zile cât mai luminoase ora 5 dimineaţa este cea mai bună oră de dat deşteptarea. Este momentul perfect de linişte şi claritate care ne permite să ne organizăm ziua şi mai ales să ne ocupam de noi şi de nevoile noastre. Ela Prodan a descoperit dealtfel o întreagă comunitate de mii de oameni care îşi dau întâlnire online în fiecare dimineaţă la răsărit. 

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 15:23

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Trezitul la primele ore ale dimineţii a devenit, de opt ani, un stil de viaţă pentru Dan Luca. Şi deja simte beneficiile, deloc putine: a avut timp să se antreneze pentru primul lui maraton, să pornească un business nou şi să citească mai mult decât ar fi citit vreodată.

Dan Luca, fondator AM: Cel mai bun mod prin care să muţi ora de trezit, de exemplu de la 7 la 5 sunt două ore. Ca să faci lucrul ăsta foarte uşor, ceea ce poţi să faci este să mergi la culcare cu 10 minute mai devreme pe săptămână şi sa te trezeşti mai devreme cu 10 minute pe săptămână. Problema cea mai mare în ziua de astăzi este că oamenii încep ziua cu priorităţile celorlalţi: mă uit pe email, mă uit pe mesaje, mă uit pe FACEBOOK. Sunt într-un mod reactiv şi atunci când sunt într-un mod reactiv, răspund la stimulii care deja există şi nu mai am grijă de mine şi de planul meu. Vorba aceea: Dacă tu nu ai planul tău, altcineva te va include în planul său.

Pe scurt, sibianul are o filosofie simplă: este important ca noi insine sa avem grija de noi si de nevoile noastre. Cu asta ar trebui să înceapă ziua fiecăruia. Iar pasul urmator a venit firesc. A format o comunitate pe Facebook şi a convins deja peste cinci mii de oameni să încerce conceptul si trezitul în zori. 

Iulian Tache, antreprenor:  Majoritatea antreprenorilor îşi focusează toată atenţia, toate trainingurile doar asupra businessului. Consideră că dacă înveţi despre business ai succesul garantat şi dacă ai succes în business şi îţi rezolvi toate problemele, eşti fericit, ori este fix invers.

Pe acelaşi subiect

Dan Gavojdea, antreprenor: După ora 7, mai ales dacă ai o familie cu copii, nu mai ai timpul tău. Ai timpul tău şi al altora. Un timp pe care îl împarţi cu şeful, cu colegii sau cu membrii echipei tale şi din nou nu mai poţi să fii singur. Ce am reuşit să îmbunătăţesc? Am câştigat timp în care pot să citesc o carte, pot să scriu într-un jurnal; pot să scriu o carte, pot să mă gândesc la lucruri la care nu aş avea timp să mă gândesc în timpul zilei pentru că aş fi întrerupt continuu de alte priorităţi.

Dan Luca, fondator AM: Ca să poţi să fii sustenabil cu trezitul dimineaţa de luni până vineri, este duminica seara să ai grijă să te culci la ora rezonabilă, cât mai aproape de ora 10, astfel încât să poţi să ai acele 7-8 ore de somn.

Şi dacă vi se pare imposibil să adormiţi atât de devreme, încercaţi să urmaţi regula 3 2 1: cu trei ore înainte nu mai mâncaţi, cu două ore înainte nu mai lucraţi şi cu o oră înainte de culcare închideţi telefoanele şi televizoarele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Trezitul de dimineaţă a devenit un mod de viaţă pentru tot mai mulţi români. Care sunt secretele trezitului în zori