Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât de periculos este mirajul de a face repede bani prin jocuri de noroc. Profitul companiilor înseamnă pierderea oamenilor

Iancu Guda a vorbit la IQ Financiar de astăzi despre economisirea pe timp lung şi tentaţii pe timp scurt și cât de periculoase sunt jocurile de noroc pentru bugetul familiei.

de Iancu Guda

la 18.10.2024 , 08:24

Principii financiare, planificare în familie, am văzut importanța visurilor, obiectivelor, să economisim separat pentru fiecare obiectiv în parte și să o facem pe termen lung, astfel încât timpul să fie prietenul nostru.

Cât de periculos este mirajul de a face repede bani prin jocuri de noroc

Pentru că vorbim de timp lung și răbdare și perseverență și ancorarea acestor comportamente în motivații și fericirea atingerii de oboective pe termen lung, să vorbim concret despre tentațiile pe termen scurt. Un principiu important este să reziști mirajului de a face bani repede prin jocuri de "ghinion". Este valabil și pentru orice investiție speculativă, riscantă. Când veți auzi de la cineva că se poate câștiga mulți bani, repede, sigur, nu că e ceva dubios, e hoție pe față. Să nu cădeți capcană acestor situații. 

Vezi și

Activități ale jocurilor de noroc și pariuri: Acestea au crescut de la 2.6 miliarde în 2008 până aproape la 14 miliarde în 2023, deci de cinci ori în acest interval de timp, perioadă în care oamenii au avut o creștere a salariului de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, dar minus inflația, banii oamenilor în buzunar, puterea lor de cumpărare a crescut de trei ori în ultimii 15 ani. Banii lor în buzunar înseamnă mai puțin bani în familie. Deci companiile de pariuri și jocuri de noroc au crescut de 5.3% și au un profit cash de 70%.

Dacă zece oameni pariază 10 lei pe 10 bilete de pariuri sportive, adică 1.000 de lei, 700 se pierd și doar 3 câștigă, dar și aceștia, dacă se încăpățânează să continue să riște o să piardă și ei. Venitul companiilor de pariuri și jocuri de noroc înseamnă pariul oamenilor, profitul companiilor este pierderea oamenilor.

Sunt 7 oameni care pierd în fiecare an și trei care câștigă, dar aia trei care câștigă anul acesta, dacă consideră ei că poate să facă bani pe termen lung numai din asta, o să piardă, pentru că toată lumea pierde. 

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » IQ Financiar » Cât de periculos este mirajul de a face repede bani prin jocuri de noroc. Profitul companiilor înseamnă pierderea oamenilor