Antena Meniu Search
x

David Popovici, mesaj după finala la 200 m liber: "Vă mulţumesc pentru energia pozitivă. Sunt mândru că sunt român!"

David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala la 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind la doar două sutimi de medalia de brozn. În vârstă de 16 ani, sportivul le-a mulţumit românilor pentru susţinere şi se arată încrezător în privinţa viitorului.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 27.07.2021, 11:30

David Popovici a terminat pe locul 4 în finala la 200 metri liber
David Popovici a terminat pe locul 4 în finala la 200 metri liber - COSR / Team Romania / Cristian Nistor

David Popovici a luat startul pe primul culoar, iar după primii 50 m a fost al treilea, a întors al patrulea la 100 m şi al şaselea la 150 m, după care pe ultima lungime a avut un finiş formidabil, terminând pe locul patru, la doar două sutimi de bronzul olimpic. "Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul 4. Sunt al patrulea cel mai bun din lume. Faptul că am fost la doar două sutimi de medalii îmi arată cât de strălucitor e viitorul", a declarat David Popovici după finală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înotătorul David Popovici le-a mulţumit românilor care l-au urmărit în finala probei de 200 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. "Vă mulţumesc pentru energia pozitivă şi toate gândurile bune pe care le simt de aici, din Tokyo. Sunt mândru ca sunt român!", a scris el, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

David Popovici, în calificări la 100 metri liber

David Popovici va mai evolua, marţi, în serii la 100 metri liber. "A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun. Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii", a spus David Popovici.

Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Alina Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate. El a rămas şi singurul băiat care a urcat pe podium până acum la olimpiadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » David Popovici, mesaj după finala la 200 m liber: "Vă mulţumesc pentru energia pozitivă. Sunt mândru că sunt român!"