Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi atleţi împart medalia de aur la Jocurile Olimpice, după mai bine de un secol. "Este un vis din care nu vreau să mă trezesc"

Finala probei de săritură în înălţime de la Jocurile Olimpice a avut ieri un deznodământ mai puţin aşteptat, după ce medalia de aur a fost câştigată simultan de doi atleţi.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 02.08.2021, 08:41

După 109 ani, titlul olimpic la săritura în înălţime a fost împărţit la Tokyo de Gianmarco Tamberi, din Italia şi Mutaz Essa Barshim, din Qatar. După o competiţie epuizantă care a durat mai bine de două ore, cei doi nu au putut fi departajaţi, ambii înregistrând scoruri egale în cadrul finalei, transmite Mediafax.

Organizatorii au oferit posibilitatea concurenţilor de a participa la o serie de sărituri de departajare, dar cei doi au refuzat şi au fost de acord ca medalia de aur să fie împărţită. Atletul din Qatar a întrebat oficialii dacă pot opta pentru varianta prin care ambii să poată câştiga medalia de aur, iar aceştia din urmă au fost de acord. "Spunem da, dacă voi sunteţi de acord să împărţiţi titlul". Cei doi atleţi au bătut palma, intrând în istorie ca primii sportivi care împart podiumul olimpic într-o probă de atletism, după 1912.

Podiumul olimpic, împărţit pentru prima dată după 109 ani

Povestea de succes a lui Gianmarco Tamberi este cu atât mai interesantă cu cât acesta a suferit în trecut o accidentare la picior, chiar înainte de Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, ceea ce a făcut să nu poată participa la ediţia respectivă. El a păstrat ghipsul, pe care a scris în acele momente "Road to Tokyo 2020" (În drum spre Tokyo 2020), iar în finala de ieri l-a avut alături de el. "Am trecut prin multe. Sunt cinci ani de când aştept acest moment. Acum, chiar pot spune că a meritat", a mărturisit italianul.

Tamberi şi Barshim s-au îmbrăţişat înainte de festivitatea de premiere, în timp ce antrenorii şi coechipierii lor au ridicat steagurile în cinstea dublei victorii. "Este uimitor. Acesta este un vis din care nu vreau să mă trezesc", a spus Barshim la finalul probei.

Maksim Nedasekau din Belarus a câştigat medalia de bronz, după ce a sărit 2,37m.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Doi atleţi împart medalia de aur la Jocurile Olimpice, după mai bine de un secol. "Este un vis din care nu vreau să mă trezesc"