Antena Meniu Search
x

Live Text România a ratat calificarea în sferturile de finală la fotbal, după 0-0 cu Noua Zeelandă în meciul decisiv

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Elevii lui Mirel Rădoi aveau nevoie de victorie în partida cu Noua Zeelandă, după un succes cu Honduras şi o înfrângere la scor cu Coreea de Sud, însă meciul s-a terminat 0-0.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 13:24

Naţionala de fotbal a României, fotografie de grup înaintea meciului cu Noua Zeelandă
Naţionala de fotbal a României, fotografie de grup înaintea meciului cu Noua Zeelandă - Masashi Hara/Getty Images
  • Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Honduras, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud.

Coreea de Sud şi Noua Zeelandă s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei, după ultimele meciuri din Grupa B la fotbal, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înaintea partidelor, toate formaţiile aveau câte 3 puncte, iar "tricolorii" aveau nevoie de o victorie pentru a accede mai departe, având cel mai slab golaveraj dintre cel patru formaţii.

România a făcut doar o remiză albă cu Noua Zeelandă, nereuşind să pună în dificultate portarul advers decât în două rânduri. Adversarii noştri merg mai departe în sferturile de finală, alături de Coreea de Sud, care a trecut cu 6-0 de Honduras, cu trei penalty-uri şi un om în plus mai bine de o repriză.

România încheie turneul olimpic cu o victorie la limită, un egal şi o înfrângere, la scor, în faţa Coreei de Sud, fără gol marcat. Singura reuşită trecută în contul "tricolorilor" a fost cea din meciul cu Honduras, scor 1-0, însă acela a fost un autogol.

LIVE TEXT ROMÂNIA - NOUA ZEELANDĂ 0-0 ( / )

Pe acelaşi subiect
  • Fluier final. Coreea de Sud şi Noua Zeelandă s-au calificat în sferturile de finală.
  • Min. 90 - Ronaldo Deaconu şutează mult pe lângă poartă dintr-o pozitţie favorabilă, la marginea careului.
  • Min. 89 - Raţiu driblează frumos pe partea dreaptă, pătrunde în careu, dar centrează pe portar şi acesta reţine cu uşurinţă.
  • Min. 75 - Dublă ocazie a Noii Zeelande la poarta noastră. Scăpăm fără gol primit şi păstrăm vii speranţele calificării.
  • Min. 71 - Andrei Raţiu, lovitură de cap din careu, după o centrare, însă portarul respinge cu greu în corner.
  • Min. 63 - România continuă atacurile la poarte neo-zeelandeză, însă nu reuşeşte să finalizeze.
  • Min. 60 - Ocazie imensă pentru Marin, portarul reţine din câţiva metri.
  • Pauză în România - Noua Zeelandă, unde scorul este 0-0. Dacă rezultatul rămâne neschimbat, Noua Zeelandă va merge în fazele eliminatorii, alături de Coreea de Sud, care conduce cu 3-0 la pauză Honduras, având şi un om în plus.
  • Min. 45 - Dobre driblează la marginea careului în mod repetat, dar nu găseşte culoar de şut. Scoate mingea şi România obţine un corner.
  • Min. 33 - Florescu, şut de la 20 de metri, puţin peste poartă.
  • Min. 27 - Fază controversată, la marginea careului neo-zeelandez. Centrare în careu care pare să atingă mâna unui adversar, însă arbitrul lasă faza să continue.
  • Min. 22 - Coreea de Sud conduce cu 2-0 Honduras, după două goluri marcate în minutele 12 şi 18, ambele din penalty.
  • Min. 21 - Respingere a românilor, însă mingea ricoşează periculos şi atinge plasa laterală a porţii noastre.
  • Min. 11 - Florescu pătrunde din lateral dreapta, driblează în careu şi şutează pe colţul scurt. Mingea e respinsă în corner.
  • 11:30 A început meciul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Arbitru din Peru, la România - Noua Zeelandă

Arbitrul Kevin Ortega din Peru va conduce meciul România - Noua Zeelandă, programat, miercuri, de la 11.30, în ultima etapă a Grupei B a turneului olimpic de fotbal, informează FRF.

El va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Michael Orue şi Jesus Sanchez, iar al patrulea oficial este japonezul Hiroyuki Kimura.

Aceasta este a treia brigadă sud-americană delegată la meciurile României de la JO, după cele din Uruguay şi Venezuela la partidele anteriaore.

Istoricul participării României la Jocurile Olimpice, la fotbal

România evoluează miercuri, de la ora locală 17.30 (11.30, ora României), cu Noua Zeelandă, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului olimpic. Tricolorii au nevoie de o victorie pentru a trece de Grupa B. Toate echipele au înaintea ultimei partide câte 3 puncte.

Echipa României a mai fost prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris, din 1924, la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952, şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964, adunând, în total, patru victorii, un egal, trei înfrângeri şi golaveraj 13-14.

Dacă la Paris, în 1924, şi la Helsinki, în 1952, am avut câte o înfrângere, la ediţia din 1964 ne-am bucurat de un real succes. România a câştigat patru dintre cele şase meciuri jucate, inclusiv un 3-1 cu Mexic şi un 3-0 cu Iugoslavia, şi a terminat competiţia pe un excelent loc 5, în faţa unor naţiuni precum Iugoslavia, Japonia, Brazilia sau Argentina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » România a ratat calificarea în sferturile de finală la fotbal, după 0-0 cu Noua Zeelandă în meciul decisiv