Antena Meniu Search
x

Sportiva Krystsina Tsimanouskaya a părăsit Japonia. Ea a primit viză umanitară în Polonia, după scandalul diplomatic cu Belarus

Sportiva din Belarus, Krystsina Tsimanouskaya a părăsit Japonia miercuri, ea plecând spre Viena, cel mai probabil o escală înainte de a ajunge la Varşovia, unde a primit viză umanitară

De Ovidiu Cojocaru la 04.08.2021, 11:51
Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia
Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia - Profimedia

Ea a părăsit aeroportul Tokyo Narita la bordul unui avion al companiei Austrian Airlines, deşi iniţial era prevăzut să ia un zbor direct Tokyo-Varşovia al companiei poloneze LOT, potrivit News.ro.

Sportiva se afla de luni la ambsada Poloniei de la Tokyo, iar miercuri dimineaţă a părăsit locaţia la bordul unei maşini cu geamuri fumurii. Din motive de securitate, autorităţile poloneze nu au oferit informaţii despre plecarea sportivei de la Tokyo.

Duminică, atleta a declarat că a fost obligată să-şi suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de către antrenorul echipei sale, înainte de a fi însoţită la aeroport de oficiali ai Comitetului Olimpic din Belarus, pentru a se întoarce în ţara ei.

Tsimanouskaya a primit viză umanitară din partea Poloniei

Cu câteva zile mai devreme, ea criticase cu înverşunare Federaţia de Atletism din Belarus, susţinând că a fost forţată să participe la ştafeta 4x400 de metri, când trebuia să alerge iniţial 100 de metri şi 200 de metri, pentru că alte două sportive nu reuşiseră să efectueze numărul sificient de controale antidoping. Sportiva a mai declarat pentru mass-media online că îi este "frică" de faptul că va ajunge la închisoare dacă se va întoarce în Belarus. Ea ceruse, duminică, ajutorul CIO.

Aceste incident vine în timp ce regimul preşedintelui Alexander Lukaşenko urmăreşte fără încetare o represiune împotriva opozanţilor, jurnaliştilor şi activiştilor, cu speranţa de a pune capăt mişcării istorice de protest din 2020, faţă de realegerea lui pentru un al cincilea mandat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Sportiva Krystsina Tsimanouskaya a părăsit Japonia. Ea a primit viză umanitară în Polonia, după scandalul diplomatic cu Belarus