Antena Meniu Search
x

11 procurori şi-au depus candidatura pentru funcţii de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei anunţă că 11 procurori şi-au depus candidatura pentru funcţii de conducere din Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie şi a DIICOT.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 09:59

Daniel Horodniceanu, fost şef şi posibil viitor şef al DIICOT
Daniel Horodniceanu, fost şef DIICOT, şi-a propus să revină în fruntea instituţiei pe care a mai condus-o între 2015 şi 2018 - Hepta
  • Cei 11 procurori ar urma să susţină interviuri în perioada 6-9 septembrie, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se caută un şef pentru Secţia de resurse umane şi documentare. În acest caz a fost înregistrată o singură candidatură, cea a lui Cătălin Andrei Popescu.

Conform Agerpres, pentru şefia DIICOT se luptă trei candidaţi. Este vorba despre Daniel Horodniceanu, care a mai fost şef al DIICOT în perioada 2015-2018, dar şi despre Oana Daniela Pâţu şi Ioana Bogdana Albani.

Ioana Bogdana Albani şi-a depus candidatura şi pentru funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT, funcţie care mai este vizată şi de Mihaela Larisa Iosipescu.

Candidaţii susţin interviuri în perioada 6-9 septembrie

Cele mai multe funcţii disponibile sunt la Direcţia Naţională Anticorupţie. Codrin Gavra candidează pentru funcţia de procuror şef adjunct. La funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a corupţiei candidează Andreea Oana Nica şi Ioan Amariei, la funcţia de procuror şef secţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie candidează Silviu Paul Dimitriu, iar la funcţia de procuror şef secţie - Secţia judiciară penală şi-a depus candidatura Monica Erika Danciu.

Candidaţii urmează să susţină un interviu în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, în perioada 6-9 septembrie. Ulterior, propunerile ministrului urmează să fie înaintate Consiliului Suprem al Magistraturii pentru obţinerea avizului necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » 11 procurori şi-au depus candidatura pentru funcţii de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT