Antena Meniu Search
x

Video “A avut organele interne distruse". Patru luptători SAS au zdrobit în bătaie un bărbat în judeţul Gorj

Patru poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj sunt reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură! Mascaţii de la SAS sunt acuzaţi că au zdrobit în bătaie un bărbat încătuşat. Victima este în stare gravă la spital şi a trecut deja prin mai multe operaţii. Ministrul de Interne a cerut Corpului de Control să verifice intervenţia luptătorilor SAS.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 19:26

Vezi și

Antrenaţi să facă faţă celor mai dure situaţii, cei patru luptători SAS din Gorj ar fi decis să-şi testeze loviturile pe un bărbat încătuşat cu mâinile la spate. Victima: un şofer de 41 de ani, suspect într-un caz de ultraj. Mai exact, nu ar fi oprit la semnalul unui agent de la rutieră şi l-ar fi acroşat cu oglinda. Chemaţi în sprijin, mascaţii s-au dezlănţuit.

Cristina Ciobanu, prim procuror:Au lovit-o cu intensitate deosebită, cu pumnii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc în zone vitale. Ficat, torace, splină, coaste.”

Mariana Ganea, avocata victimei:A avut organele interne distruse. Nu mai are splină, nu mai are fiere, parte din ficat, nu. O cruzime de neimaginat. El este şi slăbuţ.”

Potrivit procurorilor, agenţii l-au torturat pe bărbat, atât în maşina folosită pentru intervenţii, cât şi în secţia de poliţie a oraşului Novaci.

Pe acelaşi subiect

Tatăl victimei: “Şeful de post i-a dat un dos de l-a dat pe el cu capul de geam. În sediul poliţiei, în camera... Nu ştiu cum zise, că e cameră fără cameră de luat vederi.”

Torturat şi mai apoi arestat

După ce a încasat pumni, picioare şi bastoane, victima a fost pusă în arest preventiv pentru ultraj, chiar dacă se simţea foarte rău. Deşi a fost examinat medical, actele nu ar fi ajuns şi la arest, susţine tatăl bărbatului.

Mariana Ganea, avocata victimei: “S-a încercat într-un anume mod, poate, să ascundă acest aspect. Când a acuzat acele dureri, atunci, vreau să spun, doamna doctor a cerut acele acte medicale. Dumneaei a dat telefon la salvare şi a venit salvarea şi s-a intervenit imediat chirurgical.“

Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu: “În prezent, starea dumnealui este stabilă.”

Victima va avea nevoie de îngrijiri medicale pentru 40-45 de zile. După nouă ore de audieri, cei patru luptători SAS au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de tentativă de omor şi tortură. Incidentul a ajuns şi în atenţia ministrului de Interne. Lucian Bode a trimis Corpul de Control al MAI să facă verificări la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Justitie » “A avut organele interne distruse". Patru luptători SAS au zdrobit în bătaie un bărbat în judeţul Gorj