Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ar putea să apară o nouă infracţiune în Codul Penal. Proiectul de lege prevede pedepse cu închisoarea până la 7 ani

Cine dă mită, merge la închisoare. Guvernul a adoptat un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei conform căruia, cei care dau mită funcţionarilor publici străini vor primi o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare. Acum, urmează ca proiectul de lege să fie dezbătut şi în Parlament. Noua infracţiune de corupţie vizează şi pedepsirea persoanelor juridice.

de Adrian Obreja

la 19.07.2024 , 17:34

Proiectul de lege include practic o nouă infracţiune: mituirea funcţionarului public străin. Sunt prevăzute pedepse cu închisoarea între 2 şi 7 ani pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice sunt prevăzute sancţiuni: suma corespunzătoare unei zile amendă fiind cuprinsă între 3.000 şi 150.000 de lei.

Ce se urmăreşte cu acest proiect de lege

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Justiţiei şi a fost aprobat de Guvern. În acelaşi timp, au fost stabilite şi normele metodologice în ceea ce priveşte cercetarea penală în cadrul DNA. Au fost stabilite şi instituţiile care se vor ocupa de cercetarea internaţională. Vorbim despre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi ministerul Justiţiei.

Vezi și

Acest proiect de lege are ca scop să combată coruperea funcţionarilor publice care desfăşoară operaţiuni economice internaţionale.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Justiţie » Ar putea să apară o nouă infracţiune în Codul Penal. Proiectul de lege prevede pedepse cu închisoarea până la 7 ani