Antena Meniu Search
x

Video "Ca viţelul la poartă nouă". Reacţia primarului Cherecheş la mita pe care soacra sa a mascat-o într-o cutie de prăjituri. Și soţia edilului este urmărită penal

Primarul din Baia Mare se dezice de mama soţiei sale, care a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită mamei unei judecătoare pentru ca ginerele să fie achitat. Cherecheş califică siuaţia în care s-a trezit, citez, ca viţelul la poartă nouă, o "poveste cu gospodine" care maschează şpaga după cutii cu prăjituri.  După arestarea socrilor, şi soţia edilului este urmărită penal pentru complicitate. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.11.2023, 22:52

Cătălin Cherecheş: "Nu pot să găsesc niciun filtru mental ce au avut aceşti oameni în capul lor. Să te trezeşti să faci prăjituri şi să le împachetezi în bani! Ai impresia că justiţia este la piaţă."

Primarul se declară traumatizat şi aruncă întreaga vină pe soacra sa, aflată în arest preventiv pentru 30 de zile.

Reporter: "Ştia Cătălin Cherecheş de ce aţi încercat să faceţi? Ştia de mita pe care aţi încercat să o daţi? Cine v-a pus să daţi mita?"

Claudia Gliga, soacra lui Cherecheş, s-a întâlnit cu mama judecătoarei de cel puţin 5 ori, spun procurorii DNA. Prima dată, în octombrie, femeia a mers să o caute la magazinul ei de haine din Mureş pe care s-a oferit să-l cumpere cu o sumă cuprinsă între 50 de mii de euro şi o sută de mii. Pe 25 octombrie, soacra primarului revine şi îi spune că a discutat şi cu părinţii lui Cherecheş care sunt în stare de orice pentru a-şi salva fiul. Pe 3 noiembrie, Claudia Gliga îi oferă mamei judecătoarei un tort de 2 kilograme în valoare de 280 de lei. Trei zile mai târziu, cele două se întâlnesc la cofetărie pentru a pune la punct ultimele detalii. 

Pe acelaşi subiect

Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheş: "Da. Da' cum să procedez? Că dacă zice, eu vă duc, eu vin cu plăsuţa."

Rodica Fărcaş, mama judecătoarei: "Nu ştiu."

Claudia Gliga: "Să-mi ziceți cum să fac. Io așa fac. Dar totul este între noi trei, mamele, bătrânele. Tineretul nu ştie nimic."

Claudia Gliga: "Eu mă duc și astăzi aduc cincizeci de mii. Deci..."

Rodica Fărcaş: "Pă ea m-o întrebat şi i-am zis că nu ştiu ce cum. Adică ce blândeţe, cum să fii." 

Claudia Gliga: "În sensul ca să... să nu-l condamne."

Rodica Fărcaş: "Ioi."

Claudia Gliga: "Aia-i blândețea. Să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă." 

Bianca Iacob, reporter Observator: "Primarul din Baia Mare este judecat într-un dosar de corupție, iar pe 24 noiembrie urmează să-și afle sentința. Din schema prin care banii urmau să ajungă la judecătoare ar fi făcut parte şi soţia primarului. Procurorii au început urmărirea penală împotriva Tabitei Cherecheş pentru complicitate la dare de mită."

Filmul mitei dată de soacra lui Cătălin Cherecheș

Soacra primarului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant de procurori în timp ce dădea mită 50.000 de euro. Alţi 50.000 erau promişi după ce ginerele său ar fi fost achitat.

Fărcaş Rodica, mama judecătoarei: "Nu suntem rude, de niciun grad, nici măcar al zecelea. Nici măcar nu ne cunoşteam nici din vedere. Am cunoscut-o pe doamna doar aici la sediu unde am fost căutată."

Ca să nu atragă atenţia, mita ar fi fost mascată de o "prăjitură". 

Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheş: "Eu mă duc după "prăjitură", aduc "prăjitura" gata făcută… Nu? Și miercuri Tabita să-mi aducă "prăjitura" la Cluj."

Rodica Fărcaş: "Nu știu. Ne auzim la telefon și hotărâm."

Claudia Gliga: "V-am făcut un platou de prăjituri. Ăla îi în portbagaj."

Rodica Fărcaş: "Păi trebuia să aduci și să pui acolo."

Claudia Gliga: "În prăjituri? Da, m-am gândit și la varianta… da' îi o pungă de cadou și îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica."

Rodica Fărcaş: "Îhî. Nu?"

Claudia Gliga: "No, să vă culcați liniștită."

Rodica Fărcaş, mama judecătoarei: "Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acţiuni."

Problemele cu legea ale lui Cătălin Cherecheș

Legăturile din familia Cherecheş au devenit acum penale. Cătălin Cherecheş este primar în Baia Mare din 2011. În urmă cu două luni, s-a căsătorit cu Tabita Gliga, creatoare de modă. Mama lui, Viorica Cherecheş a fost deputat PNL şi este medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie, încă din 1980. Claudia Gliga, soacra edilului, deţine împreună cu soţul său, Dorin Gliga, o vilă impunătoare în oraşul Reghin şi o afacere prosperă cu prăjituri. 

Luna trecută, casa evaluată la peste jumătate de milion de lei a fost scoasă la licitaţie pentru că nu au mai plătit ratele creditului ipotecar. 

Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare: "Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat. Nu e exclus să fie vreo manevră din asta. Chiar intenţionată, făcută şi de soacra mea."

Mita din familia Cherecheş a ajuns până la cel mai înalt nivel

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: "Este un scandal...  Este o acţiune a Justiţiei în derulare pe care nu vreau să o comentez. Sunt convins că justiţia îşi va face treaba." 

Alina Gorghiu, ministru Justiţiei: "Am constatat în ultimul timp că majoritatea dosarelor sunt pe bază de flagrant, ceea ce e greu de demontat în instanţa de judecată."

Cherecheş speră ca justiţia să-şi facă treaba. 

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare: "Ce aş putea să fac decât să mă uit la faptul că doamna judecătoare n-a făcut o cerere de abţinere, a fost o falsă cerere de abţinere. Dacă trebuie să fiu executat, foarte bine, dar se poate şi mai finuţ, nu chiar aşa, cu noroi. Suntem nişte oameni, nişte fiinţe elegante, dacă vreţi, tocaţi-mă, dar cu cuţitul bine ascuţit, nu cu ciocanul sau cu barosul."

Înainte de căsătorie, primarul din Baia Mare i-a vândut mamei sale tot ce avea. Contra unei sume de aproape 400 de mii de lei, a înstrăinat două terenuri intravilane, o casă de locuit şi una de vacanţă. După însurătoare, potrivit declaraţiei de avere, primarul a mai rămas doar cu trei ceasuri, unul în valoare de 25.000 de euro, un card de credit şi un garaj gol pentru maşina sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Justitie » "Ca viţelul la poartă nouă". Reacţia primarului Cherecheş la mita pe care soacra sa a mascat-o într-o cutie de prăjituri. Și soţia edilului este urmărită penal