Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani a cerut un medic din Bucureşti pentru o operaţie pe care urma să o facă la spitalul de stat? "Pentru ce să ceară? Şi mai ales când omul este în suferinţă"

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti a fost prins în timp ce lua 6.000 de lei mită de la o pacientă pentru a face o operaţie. Banii au fost daţi la cabinetul privat al medicului Karim Maher, deşi operaţia era programată la spitalul de stat. GInecologul a fost reţinut de anchetatori 24 de ore şi apoi a fost plasat sub control judiciar. 

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 19:41

Vezi și

Cabinetul privat al medicului Karim Maher a fost închis pe tot parcursul zilei de vineri. 

"Flagrantul a fost făcut în cursul zilei de joi chiar aici la cabinetul privat al medicului, cabinet care se află la parterul unui bloc de pe şoseaua Mihai Bravu", transmite corespondentul Observator Andreea Petrescu.

Vecinii au văzut joi anchetatorii la cabinet şi chiar dacă unii nu cred că este adevărat că medicul ar fi luat mită, alţii văd ca inadmisibil un astfel de gest.  

"Ei au intrat mulţi, 3, 4,5, era şi o doamnă cu ei, au intrat şi s-au dus fuga, n-au sunat, nu nimic. N-am îndrăznit să întreb ce s-a întâmplat".

Pe acelaşi subiect

"Erau 4-5 cinci domni cu o mapă. Patru persoane erau şi au intrat în forţă, n-au ciocănit la uşă, nu nimic".

"Nu mi se pare normal, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat, s-au mărit salariile deci nu ar mai avea motivaţie, pentru ce să ceară sume suplimentare de bani? Şi mai ales când omul este în suferinţă".

"Haideţi, asta chiar nu cred. Ca om, ca persoană, medicul îl cunosc foarte bine şi eu nu cred treaba asta".

Operaţia pentru care ar fi luat banii urma să fie făcută chiar la spitalul de stat la care medicul lucra. 

"Medicul de obstetrică şi ginecologie este angajat aici la Institutului Oncologic din Bucureşti de mai bine de 10 ani de zile, însă astăzi nu s-a prezentat la serviciu, motiv pentru care este pontat ca absent nemotivat. Managerul nici nua  primit o hârtie oficială de la anchetatori despre acest caz", transmite Andreea Petrescu, reporter Observator. 

Bogdan Tănase, manager IOB: Am mai avut experienţe cu angajaţi care aşa făcuseră dar nu doctori şi se comunică de către procuratură că este reţinut sau este anchetat, moment în care contractul de muncă se suspendă pe perioada cercetărilor. Dacă se dovedeşte că este adevărat, nu trebuie tolerat un asemenea comportament.  

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, medicul a fost plasat sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti îl cercetează pentru luare de mită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Câţi bani a cerut un medic din Bucureşti pentru o operaţie pe care urma să o facă la spitalul de stat? "Pentru ce să ceară? Şi mai ales când omul este în suferinţă"