Antena Meniu Search
x

Video "Mi se pare că este o inconştienţă". Sute de maşini cu probleme tehnice, pe străzile din Braşov. Angajaţii RAR luau şpagă ca să închidă ochii

Pentru o sumă modică, orice autoturism cu defecţiuni majore trecea de ITP la Braşov. Sute de autoturisme care erau adevărate bombe cu ceas, unele dintre ele chiar fără frâne, au luat ITP-ul din iulie şi până acum, printr-un sistem de şpagă în care erau implicaţi angajaţi RAR şi samsari de maşini. Zece persoane au fost reţinute de procurori în acest dosar, însă după 24 de ore toţi suspecţii au fost eliberaţi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2021, 09:38

Vezi și

Totul a început în luna iulie a acestui an. Anchetatorii au aflat că inspectorii RAR Braşov cer şi primesc bani pentru a trece cu vederea defecţiunile grave ale vehiculelor prezentate pentru inspecţia tehnică periodică. 

Claudiu Sandu, prim procuror, Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov: Ştim că defecţiunile tehnice pe care le avea autoturismele plecau de la lipsa unui bec de semnalizare până la lipsa frânelor. Prin urmare... mai mergeţi pe trotuar. 

Ancheta a scos la iveală faptul că mai bine de trei sferturi din maşinile pentru care inspectorii RAR luau mită sunt vehicule aduse din străinătate. Banii erau percepuţi prin intermediari ai proprietarilor, de la 50 până la 200 de lei pentru un vehicul, în funcţie de gravitatea problemelor ce trebuiau acoperite. 

Zeci de percheziţii la sediul RAR Braşov

Pe acelaşi subiect

Gabi Imre, pilot profesionist: Mie mi se pare că este o inconştienţă în primul rând a oamenilor, a omului de rând. Vorbim de câteva sute de lei un set plăcuţe şi discuri, vorbim de 30-40 de lei costă un furtun de frână, poate 100 de lei o conductă de frână. De ce te-ai duce cu o astfel de maşină şi să încerci să păcăleşti sau să încerci să trişezi? De ce să faci treaba asta ca mai apoi să circuli cu familia într-o maşină care nu frânează eficient.

Luni, anchetatorii au făcut 20 de percheziţii la sediul RAR Braşov şi acasă la membrii grupării infracţionale. Şase inspectori RAR şi patru intermediari au fost reţinuţi, după audieri.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Oficialii Reprezentanţei Brasov a Registrului Auto Roman au refuzat sa facă orice comentariu privind acuzaţiile formulate de procurori în legătură cu corectitudinea actelor de inspecţie tehnică periodică.

Ancheta privind şpăgile de la RAR Braşov a scos la iveală că în trafic au fost acceptate peste 500 de autoturisme în stare tehnică precară. Până în acest moment, Tribunalul Braşov nu a primit nicio propunere de arestare preventivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Mi se pare că este o inconştienţă". Sute de maşini cu probleme tehnice, pe străzile din Braşov. Angajaţii RAR luau şpagă ca să închidă ochii