Antena Meniu Search
x

Video Ce le-a cerut Vlad Pascu judecătorilor, din spatele gratiilor. Mâine, tânărul află dacă va fi acuzat de omor calificat

Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a provocat tragedia de la 2 Mai vrea să primească din nou vizite, de la părinţi, în puşcărie. El a fost pedepsit de cei de la penitenciarul Poarta Albă unde este închis, după ce a dat un interviu, prin telefon, în luna aprilie, interviu intermediat de tatăl său. Trei luni i-au fost suspedate vizitele, iar acum a cerut în instanţă să fie iertat. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 13.06.2024 , 14:25

Vlad Pascu nu a fost adus în sala de judecată şi nici nu a intrat prin videoconferinţă, asta pentru că avocaţii săi au depus o cerere de amânare, cerere care a fost admisă de judecătoarea de la Medgidia. Astfel, următorul termen va fi la data de 19 septembrie. Vlad Pascu are interzis la vizite şi la a primi pachete de la părinţi după ce, în timp ce vorbea cu tatăl său la telefon, în discuţie a intervenit şi un jurnalist, iar Matei Vlad Pascu a continuat discuţia, lucru total interzis.

Mama lui Vlad Pascu a scăpat de controlul judiciar

Mâine, Vlad Pascu va afla dacă va fi judecat pentru omor calificat, după ce părinţii tinerilor ucişi au cerut schimbarea încadrării juridice, din ucidere din culpă în omor calificat. Dacă se va schimba încadrarea juridică, Vlad Pascu riscă o pedeapsă între  15 şi 25 de ani.

Vezi și

Astăzi, Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a aflat că decizia Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de către Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce înseamnă că ea scapă de controlul judiciar.

Decizia instanţei este definitivă.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Justitie » Ce le-a cerut Vlad Pascu judecătorilor, din spatele gratiilor. Mâine, tânărul află dacă va fi acuzat de omor calificat