Antena Meniu Search
x

Video Vlad Pascu i-a lovit mortal pe cei doi tineri cu 150 km/h, a oprit puţin, apoi a plecat după droguri. Raport final în cazul tragediei din 2 Mai

Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în staţiunea 2 Mai, i-a lovit în plin cu 150 km/h, arată expertiza din dosar. Amicii lui le au povestit procuorirlor cum, cu câteva momente înainte de tragedie, Pascu a mers inclusiv cu 200 km/h şi a făcut drifturi printre trecători. Manevrele i-ar fi îngrozit până şi pe tinerii aflaţi în maşină. Ba mai mult, deşi drogat cu un cocktail extrem de periculos, din patru substanţe, încă mai căuta pastile de ecstasy.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 26.02.2024, 20:55

Vezi și

"Din cauza drogurilor si inconstientei lui, i-a luat viaţa şi acum el este în pământ si el, încă e liber", a declarat tatăl lui Sebastian, una dintre victime. Cei doi studenţi ucişi de Vlad Pascu n-au avut nicio şansă. Expertiza specialiştilor arată că a intrat în plin în grupul de opt tineri. Avea 150 de km pe oră. Tinerii care au reuşit să scape cu viaţă, dar cu răni grave şi o traumă care o să-i urmărească toată viaţa, au povestit că impactul a fost atât de îngrozitor, încât nici măcar nu au ştiut ce i-a lovit. Nu au auzit niciun sunet de frânare doar zgomotul putenic al loviturii.

Judecătoarea a strigat în sală numele unuia dintre tinerii ucişi

A oprit pentru câteva secunde, după care a accelerat şi si a continuat drumul spre 2 mai, au spus surpavieţuitorii. A fost sfârşitul tragic al unei nopţi în care Vlad Pascu s-a jucat de-a viaţa şi de-a moartea la volanul decapotabilei sale. "Pascu Matei Vlad a condus agresiv, haotic, circulând cu viteză mare şi efectuând depăşiri riscante. Cu toţii i-am spus să conducă mai încet. (...) Ni se făcuse frică de modul lui Vlad de a conduce", se arată în motivarea instanţei. De altfel, pe imaginile suprinse de camere se vede cum Vad Pascu face ture în viteză prin Vama Veche, mai întâi cu alţi patru tineri în maşină, apoi doar cu doi.

"Inculpatul conducea cu viteză foarte mare (chiar şi 200 km/h), efectuând manevre periculoase drifturi, manevre haotice şi agresive, motiv pentru care (…) şi (…) i-au cerut să oprească şi au coborât din maşină", se mai arată în motivarea instanţei. Amicii lui le au povestit procurorilor că individul era disperat să găsească droguri. Vlad Pascu a continuat sa caute droguri, deşi consumase deja un cocktail extrem de periculos din patru substanţe - cocaină, metamfetamină, benzodiazepină şi tramadol, dupa cum a arat raportul toxicologic realizat dupa accident.

"Declaraţiile date de martori vin să contureze că era un consumator de multă vreme. Deci înţelegea care sunt implicaţiile şi riscurile pe care le prezintă atât pentru el, cât şi pentru cei din jurul lui", a declarat Adrian Cuculiş, avocat. Scandalul iscat la primul termen din proces, când judecătoarea a strigat în sală numele unuia dintre tinerii ucişi, a ajuns până la urechile ministrului Justiţiei. "Am fost efectiv paralizată când am văzut ce ar fi cerut doamnă judecăptor în sală. Sunt mulţumită că CSM s-a sesizat", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

"Eu zic ca a fost o făcătură, a fost doar ca sa imi ies eu din fire si sa fac ceva in sala şi să mai amanam procesul. Vlad Pascu era oricum cu zâmbetul pe buze, era schimbat total, era gras, era tuns, era la cravată şi era mereu cu zambetul pe buze", a declarat tatăl lui Sebastian, tatăl uneia dintre victime. Judecătoarea va fi anchetată disciplinar pentru că nu a studiat dosarul, dar şi pentru comportamentul insensibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Vlad Pascu i-a lovit mortal pe cei doi tineri cu 150 km/h, a oprit puţin, apoi a plecat după droguri. Raport final în cazul tragediei din 2 Mai