Antena Meniu Search
x

Video Ce şanse are Sorin Oprescu să fie judecat în libertate de magistraţii greci

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitelei, rămâne în arest încă 10 zile. Judecătorii greci i-au respins cererea de eliberare. Oprescu s-a întors la penitenciarul de maximă siguranţă Korydallos din Atena, unde sunt încarceraţi deţinuţi periculoşi.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 20.05.2022, 20:09

Vezi și

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, mai are o şansă să fie eliberat în apel, când ar putea să-i convingă pe magistraţii greci să judece cererea de extrădare cu el în stare de libertate. Adică peste 10 zile, pentru că apărătorul acestuia ar fi contestat deja decizia la arestul preventiv. 

Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia

Vineri, Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena, puţin după ora 8 dimineaţa, încătuşat, cu un alt deţinut de la penitenciarul de maximă siguranţă din sudul capitalei Greciei. Potrivit surselor Observator, a declarat în faţa instanţei că este victima unui dosar politic şi nu intenţionează să fugă ori să se ascundă, având în vedere că are un apartament închiriat în Grecia.

Procesul de extrădare a fostului primar al Capitalei

Între timp, procesul de extrădare merge înainte. Din momentul reţinerii, judecătorii greci au la dispoziţie 40 de zile pentru a decide dacă îl predau pe Sorin Oprescu autorităţilor din România. Fostul primar al Capitalei a fost ridicat de către poliţiştii greci marţi seară, din apartamentul închiriat într-o zonă rezidenţială de lux din sudul Atenei. El fugise din România înainte de condamnarea de 10 ani şi 8 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul de mare corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Justitie » Ce şanse are Sorin Oprescu să fie judecat în libertate de magistraţii greci