Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine este chirurgul timişorean ridicat de poliţişti din cabinet, după ce terminase un test Papanicolau. Ar fi luat mită de la 10 bolnavi de cancer

Încă un scandal zguduie sistemul medical. Șase medici chirurgi oncologi de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara sunt acuzați că ar fi primit mită de la pacienți. În acelaşi dosar este cercetată, tot pentru luare de mită, şi o asistentă. Unul dintre medici a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA, chiar în timp ce primea un plic de la o pacientă. Toţi cei şapte sunt cercetaţi sub control judiciar. 

de Iulia Pop

la 29.08.2024 , 13:48

De la 100 de lei, până la 300 de euro, atât dădea un bolnav de cancer medicului care-l trata. Mai bine de jumătate dintre doctorii angajaţi pe Secţia de Chirurgie Oncologică din Spitalul Municipal Timişoara sunt acum vizaţi de anchetă. 

Cadrele medicale se pot întoarce la serviciu şi trebuie să anunţe dacă vor să părăsească ţara. Doctorii şi asistenta au răspuns întrebărilor procurorilor până târziu în noapte, iar câţiva au recunoscut că au primit diferte sume de bani ori produse din partea pacienţilor. Anchetatorii au decis să îi plaseze pe toţi sub control judiciar.

Până acum, conducerea spitalului municipal din Timişoara nu a făcut nicio declaraţie oficială pe marginea acestui subiect, deşi jumătate din medicii de la secţia de Oncologie sunt vizaţi de ancheta procurorilor. Au fost monitorizaţi de ofiţerii DGA cu ajutorul camerelor video instalate în încăperile spitalului în care se întâlneau cu pacienţii.

Vezi și

Medic, ridicat după ce terminase un test Papanicolau

Pe acelaşi subiect

1.000 de euro şi 1.200 de lei au găsit ofiţerii DGA în cabinetul doctorului Laurenţiu Drăghici, chirurg în cadrul Secţiei de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal din Timişoara. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente. 

În faţa jurnaliştilor, medicul zâmbeşte. Potrivit unor surse judiciare, el le-ar fi spus anchetatorilor că banii găsiţi în cabinet sunt de la o bolnavă, pentru a-i cumpăra medicamente şi produse necesare unei viitoare intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că 10 pacienţi s-ar fi "revanşat" faţă de acest medic, în decurs trei luni, cu plicuri cu bani pentru tratamentele sau operaţiile făcute în spitalul de stat. 

În total, 46 de fapte de luare de mită ar fi numărat procurorii care i-au supravegheat pe medici de la jumătatea lunii aprilie. Ieri au făcut percheziţii în locuinţele lor, dar şi în camera de gardă a Spitalului Municipal din Timişoara şi în ambulatoriu. Şase medici chirurgi şi o asistentă care lucrau în secţia de Oncologie sunt vizaţi de anchetă.

În urmă cu doi ani, în aceeaşi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru şpagă. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara.  Anchetatorii au stabilit că acesta a luat bani de la pacienţi sau aparţinători de 26 de ori în mai puţin de două luni. Medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acum profesează şi este chiar director medical la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Justiţie » Cine este chirurgul timişorean ridicat de poliţişti din cabinet, după ce terminase un test Papanicolau. Ar fi luat mită de la 10 bolnavi de cancer