Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum au devenit bolnavii de cancer sursă de bani pentru mai mulţi medici din Timişoara. Pe lângă sutele de lei, le dădeau şi borcane cu miere şi bulion

Percheziţii de amploare la secţia de oncologie a Spitalului municipal din Timişoara! Doi medici au fost puşi sub control judiciar. Unul dintre ei este chirurgul Laurențiu Drăghici, pe numele căruia anchetatorii au în vedere 10 acte de luare de mită. 

de Iulia Pop

la 29.08.2024 , 08:28

Ofiţerii Secţiei Generale Anticorupţie au ridicat zeci de mii de lei şi zeci de mii de euro de acasa de la şase medici şi de la o asistentă, de asemenea, şi mai multe plicuri cu bani nedeschise. Cadrele medicale nu ar fi primit doar bani, ci şi borcane cu miere de albine sau bulion.

Au ajuns cu toţii la parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş unde au dat explicaţii procurorilor. 43 de acte materiale au în vedere anchetatorii, atât de luare, cât şi dare de mită.

Iată cum pacienţii oncologici au devenit sursa de bani pentru mai mulţi medici şi asistente de la Spitalul Municipal. Surse din anchetă spun că denunţul în acest caz a fost făcut în urmă cu câteva luni de către o pacientă şi atunci a început şi monitorizarea lor.

Vezi și

Miercuri, ofiţerii DGA au descins la Spitalul municipal unde l-au ridicat şi pe chirurgul Laurenţiu Drăghici chiar din cabinet la finalul unei proceduri pe care o făcea unei paciente.

Pe acelaşi subiect

Chirurg, ridicat chiar din cabinet

Au fost luate de acolo şi mai multe acte, avea asupra sa şi bani, 1.000 de lei şi 1.000 de euro pe care nu i-a putut justifica. Şi vă reamintim, în anul 2022, tot de la Secţia de Chirurgie Oncologică a fost ridicat chiar şeful acestei secţii, medicul Octavian Mazilu, tot pentru şpagă, anterior fusese chiar managerul unităţii sanitare.

Monitorizarea în cazul lui a arătat că a luat de 26 de ori bani, atât de la pacienţi, cât şi de la aparţinători în decursul a două luni. Vorbim de sume de la sute de lei până la 2.000 de lei. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, profesează şi acum la o clinică privată, dar este şi director medical la spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Justiţie » Cum au devenit bolnavii de cancer sursă de bani pentru mai mulţi medici din Timişoara. Pe lângă sutele de lei, le dădeau şi borcane cu miere şi bulion