Antena Meniu Search
x

Comisar şef de la Anticorupţie, reţinut pentru corupție. Câți bani cerea pentru un post de asistent medical

Un comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie pentru...corupție! Omul legii a cerut 20.000 de euro unui bărbat pentru a facilita angajarea acestuia şi a soţiei acestuia ca asistenţi medicali la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 13:56

Comisar şef de poliţie de la Anticorupţie, reţinut pentru corupție
Comisar şef de poliţie de la Anticorupţie, reţinut pentru corupție - Shutterstock

Un comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost reţinut pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut unui bărbat 20.000 de euro pentru a facilita angajarea acestuia şi a soţiei acestuia ca asistenţi medicali la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Comisarul şef de poliţie urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, relatează News.ro

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a inculpatului ANDRONACHE RADU, comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă”, anunţă miercuri DNA.

Conform procurorilor, în perioada aprilie - mai 2021, Andronache ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita o presupusă influenţă pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la Bucureşti, din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea angajării persoanei respective şi ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa.

De asemenea, într-un context asemănător, în perioada aprilie - mai 2021 – iunie 2022, Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la acelaşi martor, suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranşe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soţiei martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

”Ambele „promisiuni” ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unităţile medicale menţionate mai sus”, menționează DNA.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Miercuri, Andronache Radu urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Comisar şef de la Anticorupţie, reţinut pentru corupție. Câți bani cerea pentru un post de asistent medical