Antena Meniu Search
x

Plan diabolic al medicilor cercetaţi pentru că ar fi montat dispozitive medicale luate de la cadavre. Le-ar fi înrăutăţit starea pacienţilor ca să aibă nevoie de ele

Un nou scandal de proporţii zguduie sistemul medical românesc. Doi medici care operau în spitale din Iaşi şi Braşov sunt cercetaţi după ce ar fi montat pacienţilor stimulatoare cardiace și defibrilatoare prelevate de la cadavre. Mai mult, sunt acuzaţi că au pus în pericol, cu bună ştiinţă, vieţile bolnavilor cardiaci.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 17:01

Vezi și

Anchetatorii vorbesc despre nu mai puţin de 171 de astfel de intervenţii care au pus în pericol sănătatea şi chiar viaţa bolnavilor, iar în cel puţin două cazuri ar fi survenit şi decese. Cei doi medici, unul de la Spitalului Militar "Regina Maria" din Brașov și altul de la Spitalul de Urgență "Sfântul Spiridon" din Iași sunt suspectaţi că au operat mai mulți pacienți cărora le-au montat dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate. 24 de percheziţii au avut loc vineri dimineaţă în Braşov, Iaşi şi Neamţ.

Potrivit unor surse, cei doi medici chiar le-ar fi dat pacienţilor anumite medicamente pentru a le înrăutăţi starea, iar apoi tot ei îi puneau să aplice pentru acele dispozitive cardiace pe care medicii le prelevau de la cadavre şi le montau contra cost. 9 persoane vor fi duse la audieri. Potrivit Ziarul de Iaşi, cei doi medici implicaţi în dosar ar fi Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, din Braşov.

Medicii ar fi cerut diverse sume de bani pentru aceste intervenţii care în mod normal sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Ulterior banii obţinuţi astfel ar fi introduşi în circuit printr-un ONG înfiinţat de cei doi. Procurorii au făcut percheziţii şi la primăria din comuna Movileni din Iaşi unde s-ar fi construit fără aviz cu acei bani o casă de vacanţă într-o arie naturală protejată. 

IGPR a anunţat azi că poliţiştii de la Economic şi procurorii Instanţei supreme au început 24 de percheziţii în judeţele Iaşi, Braşov şi Neamţ într-o cauză complexă în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Totodată, au fost efectuate opt controale economice la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi se vor pune în aplicare patru ordonanţe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

Activităţile s-au desfăşurat la sediile sociale ale unor firme şi la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracţională sau la imobile deţinute de acestea. De asemenea, au fost efectuate percheziţii domiciliare la sediile unei primării comunale, unor spitale şi unui ONG. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Plan diabolic al medicilor cercetaţi pentru că ar fi montat dispozitive medicale luate de la cadavre. Le-ar fi înrăutăţit starea pacienţilor ca să aibă nevoie de ele