Antena Meniu Search
x

Video Cum explică Predoiu loviturile de pe faţa lui Cătălin Cherecheş. Primarul fugar riscă alţi 3 ani de închisoare

Doar cinci zile s-a bucurat de libertate Cătălin Cherecheş. Primarul fugar din Baia Mare a fost prins în Germania, după ce i-a păcălit pe poliţiştii de frontieră români şi a fugit din ţară cu buletinul vărului său. Când a fost arestat era însoţit de o mătuşă.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 14:22

Vezi și

Cu răni pe faţă şi încătuşat. Aşa l-au pozat poliţiştii bavarezi pe Cătălin Cherecheş la 5 zile după ce a fugit din ţară. Deocamdată, nu există o explicaţie oficială pentru vânătăile edilului. "Nu cunosc exact provenienţa lor, am vazut poza. Se pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o rănire, fugând, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştiu exact", a declarat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Soţia lui Cherecheş a apărut ieri la sediul Poliţiei Mureş

Cătălin Cherecheș a fost arestat în Augsburg, Germania, după ce a depășit viteza legală pe autostradă. Mașina în care s-ar fi aflat împreună cu o mătușă mergea cu 200 de kilometri pe oră. Potrivit surselor oficiale germane, cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul şi să ia un tren sau un taxi. "E frustrant să vezi cum unii încearcă să scape de pedeapsa dată de o instanţă din ţară. Legea i se va aplica atât condamnatului Cherecheş cât şi oricărui fugar care în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, pentru a începe executarea pedepsei", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

În acest caz, Cătălin Cherecheş ar putea primi pe lângă cei cinci ani pentru corupţie, încă 3 ani pentru că a fugit de pedeapsă. La scurt timp după încătuşarea lui Cherecheş, ministrul de Interne al României a felicitat într-un mesaj online colaborarea dintre autorităţile române şi germane. Avocaţii lui Cherecheş încă mai speră să-l scape de condamnare. Pe 7 decembrie se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat, depusă înainte de sentinţă. "Dacă se adminte cererea de strămutare, hotărârea din apel va fi desfiinţată şi se va rejudeca procesul în apel", a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

În acest caz, s-ar depăşi termenul de prescripţie: aprilie anul viitor. După ce s-a speculat că ar fi plecat cu soţul ei în străinătate, soţia lui Cherecheş a apărut ieri la sediul Poliţiei Mureş. Tabita Gliga le-a adus pachet părinţilor ei, aflaţi în arest pentru că au încercat să cumpere o sentinţă mai uşoară pentru ginerele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Justitie » Cum explică Predoiu loviturile de pe faţa lui Cătălin Cherecheş. Primarul fugar riscă alţi 3 ani de închisoare