Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Denis a contestat nota de 9,45 la BAC şi a primit în final 8,15. Ce a obţinut după ce a mers în instanță

Premieră în justiţia din România. Un elev depunctat la contestaţii a reuşit să câştige în instanţă notă mai mare la Bacalaureat. Băiatul, care a fost elev la un liceu din Oradea, a obţinut un punctaj mai mic la Matematică după recorectarea lucrării.

de Iulia Pop

la 18.07.2024 , 14:27

Avocatul tânărului a demonstrat în instanță că Legea Educației ar trebui revizuită. Povestea lui Denis, elev la Liceului Baptist din Oradea, începe în vara anului trecut, imediat după susținerea probelor de Bacalaureat. Era olimpic, iar nota de 9,45 obținută la matematica nu i-a convenit. I s-a părut mică și a depus contestație. După reevaluarea lucrării, a primit o notă și mai mică: 8,15.

Parintii au fost cei care au decis să dea în judecată ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Bihor, pentru că li s-a părut indadmisibil ca băiatul să primească o notă şi mai mică după recorectare şi să rămână definitivă. Dupa patru înfăţişări şi opt luni de proces a venit şi sentinta.

Elevul depunctat la BAC, după contestaţie, și-a recâștigat nota inițială în instanță

Vezi și

Judecătorii au considerat că prevederea care stabilește nota de la contestații ca fiind cea finală nu este chiar..legală. Decizia judecătorilor nu este una definitivă și a fost deja contestată de ministerul Educaţiei. În cazul în care decizia va rămâne neschimbată, Denis va primi o nouă diplomă de Bacalaureat. S-a creat deja un precedent, căci anul acesta avocatul a fost sunat de alți părinți care au semnalat și ei probleme în notarea copiilor.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Justiţie » Denis a contestat nota de 9,45 la BAC şi a primit în final 8,15. Ce a obţinut după ce a mers în instanță