Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dosar penal pe numele profesorului de istorie din Covasna, acuzat că a lovit 4 elevi cu pumnul în cap

Caz revoltător la o şcoală din Covasna. Un profesor de istorie este acuzat că a agresat în timpul orelor de curs patru elevi. Copiii ar fi fost loviţi cu pumnul în cap, iar unul dintre ei a ajuns la medic. Profesorul a fost reţinut şi eliberat ulterior şi nimeni nu l-a oprit din a se întoarce la catedră. 

de Redactia Observator

la 12.10.2022 , 16:26

Agresiunea s-ar fi petrecut la o școală din comuna Turia, județul Covasna. Profesorul are 39 de ani și lucrează în școală din 2015. O fată de 12 ani, elevă în clasa a șasea, a reclamat agresiunea la Poliție. În urma investigaţiilor, s-a descoperit că profesorul de istorie a mai lovit alţi trei elevi.

Marton Judith, bunică: La școală l-a prins și l-a și lovit. A fost și pozat, de trei ori l-a lovit în cap. MUSCĂ Trebuie să îl mute, că băiatul nu mai îndrăznește să meargă la școală. 

Profesorul de istorie a fost iniţial reținut, dar eliberat după 24 de ore. Aşa că s-a întors la catedră. 

Vezi și

Konczei Zita, director școală: N-am primit nimic, pe baza căruia să nu îl primesc în școală. Până acum, nu am avut nicio problemă, nicio reclamație nu am primit  nici de la părinți, nici de la colegi. 

Pe acelaşi subiect

Școală face propria anchetă disciplinară. 

Kiss Imre, inspector școlar general: Este un caz izolat și, în același timp și regretabil În funcție de rezultat, vom lua măsurile corespunzătoare.

Kadar Maria, profesor: Sunt dirigintă. De când predau aici și de la copiii mei niciodată n-am auzit că au fost terorizați sau loviți de profesor. 

Profesorul a refuzat să comenteze în orice fel acuzațiile care i se aduc. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc îl cercetează pe profesorul de istorie pentru patru fapte de purtare abuzivă.

Dosar penal pe numele profesorului bănuit de agresarea fizică a patru elevi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a înregistrat un dosar penal pe numele profesorului bănuit, informează reprezentanţii instituţiei potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta este cercetat pentru purtare agresivă, fiind bănuit că ar fi lovit patru elevi minori.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal, urmare sesizării adresate organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna - Biroul Siguranţă Şcolară, de către reprezentanţi ai unei unităţi sanitare din jud. Covasna, cu privire la prezentarea în vederea acordării de îngrijiri medicale unei persoane minore, în vârstă de 12 ani, care a relatat că a fost agresată fizic de către un cadru didactic, în timpul orelor de curs, în ziua de 07.10.2022. Din cercetări au rezultat date în sensul că respectivul cadru didactic, în aceeaşi zi, în timpul orelor de curs, a lovit încă trei elevi minori. În cauză, prin ordonanţa din 08.10.2022 a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare, confirmată de procuror, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de S.Z., cadru didactic, cu privire la săvârşirea a patru infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296, alin. 2 Cod penal" , se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, remis miercuri AGERPRES.

Reprezentanţii Parchetului au mai menţionat că elevul care s-a prezentat la unitatea sanitară a fost examinat de către un medic legist în data de 8 octombrie, iar acesta a concluzionat că minorul prezenta leziuni traumatice a căror vindecare necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Justiţie » Dosar penal pe numele profesorului de istorie din Covasna, acuzat că a lovit 4 elevi cu pumnul în cap