Antena Meniu Search
x

Video Profesor de religie de la un liceu de top din Arad, acuzat de eleve că le jigneşte şi face aluzii despre viol. Directoarea: "Poate depășește limitele"

Tik Tok a devenit refugiul elevilor hărţuiţi ...de profesori. Un dascăl de religie de la un liceu de top din Arad este acuzat de eleve că le jigneşte şi că aduce prea des vorba despre viol şi sex. Două adolescente şi-au vărsat oful pe reţeaua de socializare chinezească. Inspectoratul şcolar anchetează reclamaţiile, iar elevii aşteaptă verdictul cu emoţii.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 19:45

Vezi și

O elevă de clasa a douăsprezecea a găsit în TikTok consilierul pe care şcoala este obligată să i-l asigure, dar care nu a fost la locul potrivit, în momentul potrivit. Adolescenta pare marcată de discuţiile pe care le are cu elevii profesorul de religie de la Colegiul Elena Ghiba Birta din Arad.

Bărbatul de 42 de ani ar fi jignit-o în faţa colegilor ei, când ea nu era în clasă

Eleva: A început să ţină ceva discurs pe care il are el despre femei, că merită să fie violate dacă se îmbracă indecent. Sunt mulţi copii în scoala care îl apreciază, pot să zic că este Funny, I guess, dacă ai 12 ani. Ţineţi minte ca nu e prietenul vostru! 

La câteva ore de la viralizarea postării, mai multe eleve au recunoscut că au trecut prin aceleaşi momente delicate, cu acelaşi profesor de religie. 

Pe acelaşi subiect

Eleva: Profesorul meu de religie a decis să îmi aducă acuzaţii îngrozitoare. Şi citez, din ce mi-au spus colegii: arăt ca o ... şi nimeni nu m-ar ....

Ba mai mult, pe Internet au ajuns şi întregistrări cu discuţiile intime din ora de religie. "Ea avea un parfum şi sticla era cilindircă şi a bagat-o în.... Au chemat-o pe doamna diriginta să o scoată", ar fi povestit profesorul într-una dintre orele de religie.

Profesorul a refuzat să îşi expună punctul de vedere

Profesorul de religie acuzat de eleve a refuzat să îşi spună punctul de vedere. În faţa directoarei, a recunoscut, însă, că a păcătuit. 

Laura Putnic, director colegiu Arad: Poate depășește limitele, și în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis.

Gondor Marius, Inspector Arad: Spune că şi-ar fi recunoscut acele cuvinte, şi-ar fi cerut şi scuze. 

Profesorul de religie reclamat de eleve este anchetat de directoarea liceului, dar ministerul Educaţiei poate să trimită şi Corpul de Control acolo pentru o investigaţie suplimentară. 

Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei: Sancţiunile pot merge de la reducerea salariului pana la desfacerea contractului de munca. Am primit în ultima perioada informatii de genul -profesori care au agresat fizic copiii nu mai au ce cauta in sistemul de invatamant. 

Adolescenţii se plâng din ce în ce mai des de sistemul de învăţământ pe TikTok. Un semnal de alarmă legat de încrederea pe care o au în sistemul de educaţie şi chiar în părinţi. 

Eugen Ilea, Federaţia Părinţilor: Este singurul canal viabil in care acesti copii se pot plange si se pot adresa. Este la moda, este normal, nu este iesit din comun. iesit din comun este ce se intampla cu profesorii respectivi. 

Asociaţiile de părinţi cred că o soluţie ar fi introducerea unor cursuri de dezvoltare personală şi pentru profesori, şi pentru elevi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Profesor de religie de la un liceu de top din Arad, acuzat de eleve că le jigneşte şi face aluzii despre viol. Directoarea: "Poate depășește limitele"