Antena Meniu Search
x

Dosarul sinuciderii lui Petrică Niţă, fiului procurorului Teodor Niţă din Constanţa. Parchetul General preia ancheta

Secţia de Urmărire Penală de la Parchetul General a preluat ancheta în dosarul în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care Petrică Adrian Niţă, fiul procurorului Teodor Niţă, s-a împuşcat în cap cu arma tatălui său, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Tânărul de 31 de ani şi-a luat viaţa duminică, după ce a intrat în apartamentul tatălui său şi i-a luat un pistol din seiful cu arme. Ajuns înapoi la locuinţa lui, s-a împuşcat în cap, lăsând un mesaj de adio pentru tatăl lui. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 11:57

Parchetul General preia ancheta în dosarul sinuciderii lui Petrică Niţă, fiului procurorului Teodor Niţă din Constanţa
Parchetul General preia ancheta în dosarul sinuciderii lui Petrică Niţă, fiului procurorului Teodor Niţă din Constanţa

În acest caz, sunt efectuate cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ucidere din culpă.

Adrian Niţă, fiul celui mai cunoscut procuror din Constanţa, Teodor Niţă, ar fi premeditat totul. Duminică dimineaţă, tânărul de 31 de ani ar fi mers la casa tatălui său.

Ştia că magistratul nu este în locuinţă. S-a dus direct la seiful cu arme, a luat pistolul şi a plecat către apartamentul său. Înainte de gestul extrem, i-ar fi trimis un mesaj tatălui său prin care îi spunea ce are de gând să facă. 

Fiul procurorului şi-ar fi pus capăt zilelor, după o decepţie în dragoste

Pe acelaşi subiect

"Procurorul Teodor Niţă este primul care a ajuns la faţa locului şi a sunat la 112 imediat după ce a primit un mesaj de adio", spune Andreea Filip, reporter Observator. Tânărul era încă în viaţă când a ajuns ambulanţa. Medicii l-au intubat şi l-au trimis de urgenţă la spital. "Persoana în cauză a fost transportată la spital. Prezenta semne vitale", a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetatorii au împânzit imediat zona. Au luat la cercetat apartamentul şi au căutat probe ca să refacă puzzle-ul dramatic. "S-a identificat şi o armă. Sunt proceduri de cercetare la faţa locului în acest moment", a precizat Viorel Teliceanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 

"Este puţin sânge pe scară. Nu am văzut nimic de dimineaţă, doar am văzut ambulanţele", a spus administratorul blocului, care nu a auzit nimic. "Nici vecina din faţă."

Tânărul a murit două ore mai târziu. O decepţie sentimentală, dintr-o relaţie anterioară, l-ar fi făcut să-şi ia viaţa. Pe Youtube, bărbatul avea un playlist cu zeci de cântece de dragoste. Adrian Niţă era căsătorit şi urma să fie tată. Din 2020, bărbatul era executor judecătoresc.

Părinţii săi sunt celebri în magistratură

Părinţii săi sunt celebri în magistratură. Mama este judecător. Luna trecută, a fost declarat "campion" european la Haga pentru activitatea pe linia infracțiunilor de mediu. L-a trimis in judecată pe italianul care a vrut să ridice la Năvodari un munte de deşeuri toxice, dar şi pe fostul viceprimar din Tuzla, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Dosarul sinuciderii lui Petrică Niţă, fiului procurorului Teodor Niţă din Constanţa. Parchetul General preia ancheta