Antena Meniu Search
x

Video Dragoș Iorga, directorul din MIPE acuzat că primea bani lunar de la două femei angajate pe "pile", a fost plasat în arest la domiciliu

Directorul Dragoş Iorga, de la ministerul investiţiilor, a fost arestat la domiciliu şi a recunoscut. Lua mită lunar o treime din salariul a două subalterne pe care le ajutase să se angajeze la minister. Ca să fie sigur că primea banii, le sechestra cardurile bancare. Le înapoia doar după ce încasa tranşa. În doi ani, Iorga ar fi adunat astfel 120 de mii de lei, confom surselor Observator.
 

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 21:46

Vezi și

Procurorii notează în ordonanţă că, la începutul anului 2021, Dragoş Adrian Iorga, în calitatea menţionată, ar fi "ajutat" două persoane (prin remiterea nelegală a subiectelor şi răspunsurilor corecte) să ocupe, prin concurs, două posturi în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional Bucureşti Ilfov, instituţie aflată în subordinea MIPE.

În schimbul acestor "servicii", anchetatorii spun că Iorga ar fi pretins de la cele două persoane (martori în cauză) câte 1.500 lei lunar, de la data primirii primului salariu până la data de 30 noiembrie 2023 (data finalizării proiectului), aspecte cu care cele două persoane ar fi fost de acord.

"În ambele cazuri, inculpatul şi-ar fi făcut cunoscute pretenţiile prin prezentarea fiecăreia dintre cele două persoane a unei foi A4 pe care ar fi fost imprimate următoarele: '5500 salariu net, 4000 lei în contul tău, 1500 în alt cont, durată contract 30 noiembrie 2023'", arată procurorii.

Conform "înţelegerii" menţionate anterior, începând cu luna aprilie 2021 (luna primului salariu), Dragoş Adrian Iorga ar fi primit, cu aproximaţie, de la una dintre martore suma totală de 45.000 lei (ultima plată ar fi fost efectuată în luna octombrie 2023) şi de la cealaltă, 38.200 lei (ultima plată ar fi fost efectuată în luna mai 2023, când martora a decis să nu mai facă acest lucru). Sumele de bani care i s-ar fi "cuvenit" lui Iorga i-ar fi fost remise acestuia de cele mai multe ori prin virament bancar, dar au fost situaţii în care persoanele respective i-ar fi lăsat cardul de salariu acestuia, care, după ce şi-ar fi retras suma de bani stabilită iniţial, l-ar fi returnat a doua zi beneficiarului, menţionează anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Dragoș Iorga, directorul din MIPE acuzat că primea bani lunar de la două femei angajate pe "pile", a fost plasat în arest la domiciliu