Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu Vlad Pascu la tribunal. Dialogul avut de autorul tragediei din 2 Mai cu noua judecătoare

Pentru prima dată de la începerea procesului în cazul tragediei din staţiunea 2 Mai, Vlad Pascu, şoferul drogat care a lovit mortal doi tineri, pe Roberta şi pe Sebi, s-a prezentat fizic în faţa instanţei, după ce până acum fusese audiat prin videoconferinţă.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 12:50

Un nou termen în dosarul accidentului de la 2 Mai, în care Vlad Pascu este judecat după ce, aflându-se sub influenţa drogurilor, a provocat un accident soldat cu uciderea a doi tineri, a fost programat, joi, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată. Familia şi prietenii tânărului ucis au venit cu tricouri cu imaginea lui şi cu mesajul „Îţi vom face dreptate”.

Pentru prima dată Vlad Pascu s-a prezentat fizic în faţa instanţei şi a promis că va fi mereu prezent fizic de acum încolo:

Judecătoare: Este pentru prima dată când s-a prezentat. A fost liniște. Erau multe temeri.  Am ținut discursul fără scandal. 

Vezi și

Vlad Pascu: Cu siguranță. O sa fiu prezent.

Pe acelaşi subiect

Judecătoare: Şi aşa o să vă prezentați de acum încolo, fizic?

Vlad Pascu: Da.

Precizările făcute de avocatul lui Vlad Pascu

Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a fost întrebat de jurnalişti la intrarea în Judecătoria Mangalia dacă solicită achitarea clientului său la acest termen. 

Noi suntem pregătiţi pentru concluzii pe fond astăzi. Nu ai cum să ceri achitare într-o procedură simplificată. Asta voi explica instanţei de judecată” a declarat avocatul. 

Întrebat dacă şi noua judecătoare din dosar va accepta cererea de procedură simplificată, Adrian Bendeac a răspuns: „Opinia mea este constantă cu cea a practicii judiciare şi a doctrinei, în sensul în care această procedură, din momentul în care a fost admisă, are un caracter irevocabil. Deci nu mai poate să fie pusă în discuţie şi nici nu se poate reveni asupra ei”. 

El a mai fost întrebat dacă şi moral este în regulă cu această decizie. 

Eu sunt avocat, lucrez cu instituţiile. (...) Să ştiţi că procedura simplificată este pentru toată lumea, atâta timp cât dispoziţiile legale permit o astfel de procedură, iar procedura presupune că în momentul în care este admisă o astfel de recunoaştere, beneficiezi în mod automat prin dispoziţia legii de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, nu ştiu dacă este moral sau nu. Aşa a apreciat legiuitorul”, a precizat apărătorul lui Vlad Pascu.

El a mai fost întrebat dacă acest proces va fi reluat de la zero. 

Sincer, nu”, a răspuns Adrian Bendeac.

În ceea ce priveăte pedeapsa maximă în cazul clientului său, avocatul a declarat: „Este pedeapsa prevăzută de lege pentru fiecare infracţiune. În această situaţie a unui concurs de patru infracţiuni, calculul aritmetic este pedeapsa cea mai mare plus o treime din celelalte pedeapse. Nu am făcut un calcul în sensul ăsta, este un atribut exclus al preşedintelui instanţei. Întotdeauna există un minim şi un maxim. (...) Sunt angajatul clientului meu şi vorbesc pentru el şi înţeleg să-mi fac această apărare în instanţă. Ceea ce vă spun eu că noi, ca şi avocaţi, nu am solicitat niciodată pedeapsa X sau pedeapsa Y. Ceea ce face apărarea poate solicita ca pedeapsa să fie orientată spre minim, spre maxim, spre mediu, este atributul exclusiv al judecătorului să pronunţe o astfel de pedeapsă în limitele prevăzute de lege”, a explicat Adrian Bendeac.

El a precizat că a insistat de multe ori ca Vlad Pascu să fie adus în sala de judecată. 

Personal am insistat de multe ori să fie adus în sala de judecată. Pentru că aşa mi se pare firesc, să fie în sală, pentru că aşa cum şi noi participăm nemijlocit în sala de judecată şi avem posibilitatea de a lua contact direct cu judecătorul, cu probele şi cu tot ceea ce se întâmplă în sala de judecată, cred că e benefic”, a afirmat avocatul, citat de News.ro.

Tatăl lui Sebastian Olariu, despre noua judecătoare

Tatăl lui Sebastian, tânărul mort în accidentul rutier de la 2 Mai, a fost întrebat, joi, ce speranţe are cu noua judecătoare în acest dosar. 

Vreau doar să se facă dreptate, nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocaţii şi vom cere schimbarea încadrării juridice”, a afirmat bărbatul. 

El crede că Vlad Pascu va veni la acest termen la Judecătoria Mangalia şi a a adăugat că vrea să vadă dacă el regretă fapta, precizând că nu crede acest lucru.

De asemenea, tatăl lui Sebastian a avut un mesaj şi pentru tatăl lui Vlad Pascu: „Să vină la mormântul băiatului meu”. 

Familia lui Sebastian şi prietenii săi au venit la acest termen cu un tricou alb pe care se află poza tânărului iar sub aceasta este trecut mesajul: „Îţi vom face dreptate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 16 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Primele imagini cu Vlad Pascu la tribunal. Dialogul avut de autorul tragediei din 2 Mai cu noua judecătoare