Antena Meniu Search
x

"Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce". Reacţia lui Clotilde Armand, după ce a fost acuzată de ANI de conflict de interese

Clotilde Armand se apără şi spune că a respectat legea în cazul numirii sale ca manager în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟: "M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce". În exercitarea atribuţiilor de primar, Armand ar fi semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, prin care şi-ar fi mărit indemnizaţia de primar cu 30%. Banii câştigaţi în plus reprezintă aproape 19.000 de lei.

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 10:16

Reacţia lui Clotilde Armand, după ce a fost acuzată de ANI de conflict de interese
Reacţia lui Clotilde Armand, după ce a fost acuzată de ANI de conflict de interese - Hepta/Arhivă

În exercitarea atribuţiilor de primar, Armand ar fi semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene.

Primarul Sectorului 1 a reacţionat pe Facebook la acuzaţiile ANI: "Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea".

"Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce.

Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.

Pe acelaşi subiect

Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru.

De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.

Legea spune asta:

- art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:

„nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile [...].”

Și asta:

art. 16 din Legea nr. 153/2017:

- (2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.

PS:

Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi", a reacţionat Clotilde Armand, într-un mesaj postat pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clotilde Armand, în conflict de interese şi incompatibilitate

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate. A fost sesizat Parchetul General.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, transmite Agerpres.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei ar fi semnat 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Justitie » "Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce". Reacţia lui Clotilde Armand, după ce a fost acuzată de ANI de conflict de interese