Antena Meniu Search
x

Video Întrebările fără răspuns care au rămas după condamnarea lui Gheorghe Dincă. Familiile celor două fete dispărute reclamă lipsa de probe din anchetă

Deşi justiţia l-a condamnat pe Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, la 30 de ani de închisoare pentru faptele care au dus la dispariţia Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, familiile celor două fete nu îşi pot găsi liniştea. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.04.2023, 13:26

Vezi și

Oamenii acuză anchetatorii că au fost interesaţi mai mult de condamnarea lui Dincă şi de închiderea cazului, decât să afle adevărul privind dispariţia tinerelor. Familia Melencu a reuşit să obţină acum, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar deschis în 2019 şi clasat ulterior, bazându-se pe faptul că telefonul Luizei a funcţionat mai multe luni după dispariţie.

Misterul apelurilor date de pe telefonul Luizei Melencu, de nerezolvat

Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu: Pe ei nu îi interesează, de fapt, ce s-a întâmplat cu fetele. Pe ei îi interesează cu totul altceva. Ce au scris procurorii de la DIICOT Bucureşti în rechizitoriu, aia a rămas literă de lege.

Bunicul Luizei Melencu susţine că ancheta privind condamnarea "monstrului de la Caracal" e plină de erori. De cealaltă parte, familia Alexandrei Măceşanu a cerut, prin avocat să fie anulate expertizele care au stat la baza sentinţei. Dacă acestea ar fi anulate, Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzaţia de omor, iar cazul ar rămâne unul de dispariţie. Ceea ce ar putea permite reluarea căutărilor.

Pe acelaşi subiect

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu: Cadavrul Alexandrei nu a fost identificat pentru că nu avem nici măcar o planşă fotografică din care să rezulte reconstituirea întregului schelet.

La Curtea de Apel Craiova, părţile au cerut recuzarea completului de judecată, dar cererea le-a fost respinsă. Avocata familiei Melencu susţine că lupta nu se va opri aici. Are şi o speranţă. Un proces deschis pentru tâlhărie, care a fost clasat de DIICOT a fost acum redeschis. Plângerea a pornit de la faptul că telefonul Luizei Melencu a funcţionat mai bine de câteva luni după ce fata a dispărut. 

Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu: Am primit o soluţie încurajatoare de la o doamnă Procuror (...) A constatat că după trei ani de zile a dosarului privind dispariţia Luizei Melencu, cauza a fost ţinută abuziv de către DIICOT şi a infirmat soluţia procurorului şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şi să mergem mai departe să ne căutăm fata.

Între timp, în închisoare, Gheorghe Dincă s-a pocăit. Cu doar o lună în urmă a trecut la biserica penticostală şi s-a "botezat" în închisoare. A lăsat atunci să se înţeleagă că îi pare rău pentru faptele sale. 

Gheorghe Dincă: Înainte să Îl cunosc pe Dumnezeu am făcut şi fapte cu care nu mă pot mândri şi credeam că nimic rău nu mi se poate întâmpla, considerându-le normale.

Instanţa de la Craiova se va pronunţa pe 30 mai în procesul în care familiile celor două fete au reclamat lipsa de probe din ancheta prin care Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Întrebările fără răspuns care au rămas după condamnarea lui Gheorghe Dincă. Familiile celor două fete dispărute reclamă lipsa de probe din anchetă