Antena Meniu Search
x

Video Cazul "Caracal", coşmar fără sfârşit pentru rudele fetelor ucise de Gheorghe Dincă. Sentinţa nu le aduce linişte: "Ne-a luat cea mai scumpă avere"

30 de ani de închisoare! Este pedeapsa stabilită de judecătorii din Olt pentru Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal care a curmat două vieţi şi a şocat o ţară întreagă. Sentinţa nu a adus însă niciun fel de linişte pentru cele două familii, care susţin că încă nu se ştie, în realitate, ce s-a întâmplat cu fetele. Avocaţii anunţă deja că vor contesta decizia luată de magistraţi. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.09.2022, 19:48

Vezi și

"Fetele au fost răpite, traficate, ce-au făcut Dincă cu DIICOT-ul şi cu ei e treaba lor. E trocul lor, e mocirla lor, e mizeria lor, să şi-o spele!", spune Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu. Sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Olt, 30 de ani de puşcărie, nu însemană dreptate pentru familiile celor două fete ucise de Dincă. După decizia instanţei, rudele rămân cu multe întrebări. "De ce nu s-au făcut investigaţii pe trafic de persoane? De ce s-au mulţumit de la bun început să meargă doar pe varianta celor două omoruri şi să nu facă alte investigaţii?", subliniază Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu.

Cazul "Caracal". Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Magistraţii din Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la câte 25 de ani de închisoare pentru fiecare crimă, 15 ani de închisoare pentru fiecare viol, 10 şi 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de minori şi câte 3 ani pentru profanarea fiecărui cadavru. În total, 108 ani de închisoare. Cum Gheorghe Dincă are însă peste 65 de ani, a fost condamnat la pedeapsă maximă permisă de lege: 30 de ani de detenţie. Dacă ar fi fost mai tânăr, pedeapsa ar fi ajuns la 52 de ani de închisoare.

"Pe mine nu mă interesează. Poate să-i dea şi 20, 30, 50 de ani. În toată această perioadă de timp, noi nu am aflat nimic concret. Adică ce s-a întâmplat, în realitate, cu cele două fete", susţine Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Pe acelaşi subiect

Avocatul familiei Măceşeanu a cerut în instanţă ca Dincă să nu fie acuzat de omor calificat în cazul Alexandrei. Magistraţii au respins însă cererea. "Cum au demonstrat cei de la INML că Alexandra şi Luiza au decedat? În ce condiţii? De ce nu le-au găsit cadavrele? Discutăm de o incompetenţă! Adevărul e că nu au făcut ce trebuie!", consideră Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu.

Reacţia rudelor fetelor ucise. "Ne-au luat cea mai scumpă avere"

Ştefan Risipiţeanu, presupusul complice al lui Gheorghe Dincă, a fost condamnat şi el la 7 ani de închisoare. În plus, instanţa a decis ca Gheorghe Dincă să plătească despăgubiri de aproape 700.000 de euro familiilor. "Nouă ne-au luat cea mai scumpă avere. Cea mai iubită viaţă a vieţii noastre. Trăim un calvar! Un coşmar! Pentru că aceşti oameni nu şi-au făcut ... Nu ştiu pe cine au avut interesul să acopere", adaugă bunicul Luizei Melencu.

Sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Olt nu este definitivă, iar avocatul familiei Măceşeanu a anunţat deja că va face apel săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cazul "Caracal", coşmar fără sfârşit pentru rudele fetelor ucise de Gheorghe Dincă. Sentinţa nu le aduce linişte: "Ne-a luat cea mai scumpă avere"