Antena Meniu Search
x

Video Judecătorii au dat sentinţa în "războiul eclerului" Jamila vs. Laura Laurenţiu. "Nu ne-am judecat pentru o prăjitură, ci pentru un concept"

Războiul eclerului purtat de ani buni între două cunoscute vloggeriţe culinare este pe cale să se încheie. Judecătorii au decis că nu Jamila este cea care a făcut prima noua variantă a prăjiturii. Magistrații de la Curtea de Apel au decis că aceasta trebuie să îi plătească Laurei Laurențiu peste 5 mii de euro despăgubiri. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 16.02.2023, 20:19

Vezi și

Rețeta de ecler la tavă pe care cele două creatoare de conținut se bat în instanță se apropie de deznodământ. După mai bine de patru ani, magistrații au dat a doua sentinţă.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Judecătorii Curții de Apel au decis ca Jamila sa ii plătească concurentei sale 25.000 de lei cheltuieli de judecată. La aceasta suma se adauga si cei 5.000 de lei pe care judecătorii au decis in trecut ca trebuie sa ii achite. Sentința nu este una definitiva, astfel ca bucătăreasă poate să facă recurs.

Laura Laurențiu, creatoare de conținut: Nu ar fi o problemă dacă s-ar judeca doi tâmplari pentru un model de scaun, dar e o foarte mare problemă că se judecă două creatoare de content digital din zona de food pentru o rețetă. De fapt nu ne-am judecat pentru o prăjitură, ci pentru un concept. E vorba de proprietate intelectuală.

Războiul eclerelor a început în 2019

Pe acelaşi subiect

Războiul eclerelor a început în luna mai a anului 2019, atunci când Jamila a deschis un proces împotriva concurentei sale, după ce Laura Laurențiu i-a raportat și eliminat de pe Youtube o rețetă video pentru mai bine de două săptămâni. Videoclipul ar fi urmat să îi aducă 2.000 de euro cunoscutei vloggerițe. Geanina Stancu-Avram, cunoscută mai bine drept Jamila, a mers în fața instanței pentru a cere banii pierduți.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pe langă această sumă, Jamila a mai cerut daune morale de o mie de euro, asta după ce adversara sa ar fi numit-o hoață de rețete şi şi-ar fi încurajat fanii să o discrediteze.

Specialiștii spun că astfel de conflicte apar și din dorința de a le atrage atenția fanilor și de a reveni în centrul atenției.

Robert Nicolae Feraru, expert social media: Au mai fost conflicte de genul și nu numai pe această nișă. Întotdeauna când vine vorba de un scandal este ca acel clickbait. Vrem să fim la curent cu ce se întâmplă.

Am încercat să o contactăm şi pe Jamila pentru un punct de vedere. Până la acest moment, nu a răspuns apelurilor sau mesajelor date de echipa Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Judecătorii au dat sentinţa în "războiul eclerului" Jamila vs. Laura Laurenţiu. "Nu ne-am judecat pentru o prăjitură, ci pentru un concept"