Antena Meniu Search
x

Video Zeci de nuntași au ajuns la spital cu Salmonella, în Alba, după ce au mâncat eclerele oferite de miri la pachet

De la nuntă, la spital. De acest traseu au avut parte zeci de persoane pentru care o petrecere de nuntă s-a transformat într-un adevărat coşmar. Nuntaşii au ajuns la spitalele din Blaj, Târnăveni şi Sibiu cu toxiinfecţii alimentare, după ce au mâncat eclerele pe care le-au primit la pachet după terminarea nunţii. 

de Dorin Gâldău

la 09.09.2022, 09:20

Vezi și

Coşmarul celor peste 50 de nuntași a început fix după terminarea nunţii.

După ce s-au distrat pe cinste toată noaptea alături de invitaţii lor, mirii au vrut să le facă acestora un cadou dulce şi le-au dat eclere la pachet.

Cadoul otrăvit

Adrian Ioan Goga, mire: Am comandat acele eclere de la laborator, printr-o cunoștință. Acesta fiind un laborator autorizat, am zis ca măcar pachetele pe care le dau de acasă să le iau de acolo. 

Pe acelaşi subiect

Din păcate, însă, cadoul oferit s-a dovedit a fi unul otrăvitor. Toţi cei care au consumat eclerele au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare. 

Alexandru Sinea: director DSP Alba: Există probe în lucru prelevate de la toţi aceşti pacienţi. Unele rezultate sunt gata şi este confirmată salmonela. Altele urmează să fie finalizate. 

Primele simptome, în dimineața de după nuntă

Primele simptome au apărut la cei care au consumat eclerele în dimineaţa de după nuntă. 

Alexandru Sinea: director DSP Alba: Sunt 38 de persoane, care prezintă simptomatologie. Dintre care 21 sunt internate la spitalele din Blaj şi Târnăveni şi un caz la spitalul din Sibiu. O persoană este internată la secţia ATI, cu insuficiență renală acută. 

Ioan Olariu, administrator cămin cultural: Au fost ţinute în condiţii optime? Bineînţeles.  Şi-n caserole şi puse în camera frigorifică. Deci nu a fost să zici că au stat la căldură sau a umblat altcineva. 

Mulţi dintre cei care au ajuns la spital nici măcar nu au participat la petrecerea de nuntă. 

Nuntaş: Copilul meu cel mai mic a mâncat din ele. El s-a îmbolnăvit. El nu a fost la nuntă. Doar noi. 

Cei de la DSP Alba au demarat o anchetă, la finalul căreia vor lua măsurile legale care se impun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Zeci de nuntași au ajuns la spital cu Salmonella, în Alba, după ce au mâncat eclerele oferite de miri la pachet