Antena Meniu Search
x

Video Drogurile aduse la petrecerea aniversară a unui om de afaceri din Vâlcea ar proveni din Olanda. Sărbătoritul susține că e victima unei farse

De la bal la spital. Petrecerea aniversară a unui important om de afaceri din Râmnicu Vâlcea s-a sfârşit la Urgenţe pentru 16 invitaţi. Au gustat prăjituri cu canabis şi au început să aibă halucinaţii şi să se simtă rău. Dulciurile ar fi fost aduse din Olanda, spun surse Observator. Într-un interviu în exclusivitate sărbătoritul susţine că ar fi fost fost victima unei farse şi a depus plângere penală. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 22.01.2023, 19:36

Vezi și

Cheful a fost organizat la un hotel cu pretenţii din Vâlcea. Au venit 70 de invitaţi din toată ţara. Petrecerea nu a durat, însă, prea mult. 

Cristina Oprea, reporter Observator: La ora 20 şi 42 de minute de aici se cerea ajutorul la 112. În loc de distracţie, la petrecere era panică generală. Mai multe persoane acuzau stări de rău, dureri de cap şi halucinaţii. În scurt timp, strada a fost împânzită de ambulanţe. 

PaznicZice că n-au ştiut absolut nimic. Li s-au oferit prăjiturile alea mici la intrare şi dup-aia s-au trezit cu...

Speriaţi de efectele surpriză ale prăjiturelelor speciale şi, probabil, cu atacuri de panică pentru că vedeau şi alţi invitaţi cu simptome dubioase, mulţi dintre petrecăreţi au ajuns să-şi petreacă noaptea la spital. 

Pe acelaşi subiect

Dan Pascaru, inspector şef ISU Vâlcea: Cinci persoane au fost transportate la UPU. Ulterior, ca urmare a apelurilor primite pe 112, încă trei persoane. De asemenea, încă 6 persoane s-au prezentat cu mijloace proprii la UPU Vâlcea. 

Paznic: N-am avut niciodată aşa cazuri, atâtea de multe. 

Reporter: Spuneţi că asiguraţi paza şi la Psihiatrie. 

Paznic: Da. Şi la Psihiatrie şi aici, da. Şi nici la Psihiatrie nu am avut atâţia pacienţi, deci drogaţi şi astea.

Sărbătoritul susține că a fost victima unei farse

Sărbătoritul, Gabriel Crăciun, spune că a fost o victimă şi că a depus, la rândul său, o plângere penală. 

Gabriel Crișan: Sincer, nu vreau să comentez. Am fost la procuratură, am dat declaraţie, am făcut şi o sesizare penală. 

Reporter: Dar înţeleg că o parte din cei care au participat la petrecere, din invitaţii dumneavoastră au spus că ei nu ştiau ce consumă. Este cu atât mai grav. 

Gabriel Crișan: Nimeni nu ştia! 

Aceste imagini au fost surprinse aseară la ora 23 în faţa hotelului. Lumina era încă aprinsă în restaurant, dar muzica nu se mai auzea. Un sfert dintre invitaţi erau deja la spital. 

Dan Ponoran, director spital: Cei 15 pacienţi care au fost testaţi pozitiv la marijuana prezentau dureri abdominale, greaţă, halucinaţii. Cred că mai mult s-au speriat pentru că după câteva ore marea lor majoritate au plecat. 

Cristina Oprea, reporter Observator: După ce au primit îngrijiri medicale şi au fost stabilizaţi de medici în Unitatea de Primiri Urgenţe, toţi cei 16 au fost lăsaţi să plece. În această dimineaţă, însă, o femeie a revenit la spital cu aceleaşi simptome ca seara trecută. 

Dan Ponoran, director spital: A revenit o pacientă de 20 de ani care prezenta aceleaşi simptome, i s-a explicat faptul că durează un pic până se elimină substanţa din organism dar este stabilă, în stare bună, şi a plecat. 

Surse Observator: Dulciurile, aduse din Olanda

De teamă că ar putea fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară, o echipă a DSP Vâlcea a verificat hotelul. Nici vorbă, însă, de mâncare stricată. 

Amelia Pitiga, purtător de cuvânt DSP Vâlcea: Din alimente s-au recoltat în jur de 30 de probe alimentare, pentru că s-au consumat multe feluri de mâncare.

Reprezentanţii hotelulului s-au delimitat de evenimentul stupefiant. "Dulciurile aduse de către sărbătorit pentru bufetul de prăjituri au fost însoţite de avize de conformitate. Regretăm situaţia creată, dar aceasta nu a fost produsă din cauza serviciilor oferite de noi". 

Nu se ştie clar cine a adus prăjiturile cu canabis la petrecere, şi nici dacă invitaţii au gustat din ele intenţionat sau au fost victimele unei farse stupide. Cert e că la DIICOT Vâlcea nu râde nimeni: invitaţii de la petrecere vor fi chemaţi la audieri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Drogurile aduse la petrecerea aniversară a unui om de afaceri din Vâlcea ar proveni din Olanda. Sărbătoritul susține că e victima unei farse