Antena Meniu Search
x

Piedone vrea să scape de sentinţa din dosarul Colectiv. A apelat la o cale extraordinară de atac

Cristian Popescu-Piedone a apelat la prima din cele două căi extraordinare de atac la care poate apela, după ce a fost condamnat definitiv în Dosarul Colectiv. Fostul primar a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie în anulare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.05.2022, 12:17

Un bărbat îi pupă mâna fostului primar Cristian Popescu-Piedone, care se îndrepta spre penitenciar
Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Este prima acţiune în justiţie la care apelează Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a fost închis în penitenciar. Instanţa a stabilit în acest caz termen pe data de 16 iunie.

Piedone mai are la dispoziţie două căi extraordinare de atac la care poate apela - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului. Piedone este acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Pe acelaşi subiect

Cristian Popescu Piedone, declaraţii cu lacrimi în ochi după sentinţa finală în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone a declarat după ce a fost condamnat definitiv în Dosarul Colectiv că adevărul va ieşi într-un final la iveală şi că dacă ar putea să îi învie pe cei 64 de tineri care au murit la Colectiv nu ar ezita, chiar dacă el se consideră în continuare nevinovat.

"Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Pe Pământ sunt farisei. Am credinţă în continuare în Dumnezeu. Dacă aş putea să învii cele 64 de victime, nu aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi în spatele paravanelor, stă vidul de legislaţie şi multe alte lucruri. Dacă Justiţia a considerat asta, trăim pe Pământ, nu în Ceruri. Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală", a declarat Piedone.

"Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior. Am postat un mesaj pe Facebook şi voi continua să scriu acolo. Dacă Piedone a tăcut în 27 de ani de administraţie în închisoare, Piedone va începe să vorbească. O să transmit avocatului sau telepatic ce am de comunicat pe Facebook", a mai spus Piedone.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv

  • Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare
  • Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare
  • Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare
  • Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare
  • Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare
  • Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare
  • Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni 
  • Antonia Radu (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare
  • George Matei (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Piedone vrea să scape de sentinţa din dosarul Colectiv. A apelat la o cale extraordinară de atac